Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.11.2021

Нещеплених освітян відсторонять і позбавлять зарплати, – МОЗ


Працівники, які не будуть мати щеплення станом на 8 листопада, будуть відсторонені


Працівники закладів освіти, які не будуть мати щеплення проти COVID-19 станом на 8 листопада, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Про це під час прес-конференції, присвяченій застосуваню наказу МОЗ про обов'язкову вакцинацію, заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Нещеплених освітян відсторонять і позбавлять зарплати
 

Не будуть відсторонені від роботи лише працівники, які мають протипоказання до вакцинації та які нададуть відповідні медичні висновки, видані закладом охорони здоров'я.

Водночас за словами чиновника, працівники які отримають хоча б одне щеплення, не будуть відсторонятися від роботи, оскільки навіть одна доза вакцини свідчить про те, що особа не ухиляється від вакцинації.
 
«Ми дійсно розуміємо, що така людина прихильна і вона просто не встигла пройти повний курс щеплення», – зазначив Кузін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість областей переходить на дистанційне навчання

Також він наголосив, що Міністерство охорони здоров'я має відповідні повноваження на затвердження такого наказу, зважаючи на норми закону «Основи законодавства України про охорону здоров'я», яким передбачено, що саме МОЗ затверджує перелік професій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням.

Схожі матеріали:
👁 610
Категорія: Шкільний екран
Теги: COVID-19, освытяни, зарплата, коронавірус




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ