Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.05.2018

Нові книги у Гребінківській міській публічній бібліотеці, які варто прочитати


Тільки читання відкриває перед людиною розкіш інтелектуального життя


книги Ганни Волкової "Якби не війна"Сила книг безмежна! Вони потрібні нам, як повітря і вода, як світло і тепло. Без них ми спілі, часто безпорадні. Важко уявити життя без книг.

24 квітня в читальному залі Гребінківської міської публічної бібліотеки відбулась презентація книжкової виставки "Дегустація ”нових"блюд", де була представлена нова сучасна українська література, яка надійшла до бібліотеки з обмінно-резервного фонду Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.П. Котляревського.

Якісна сучасна українська література допомагає осягнути нюанси свого часу. Адже саме письменник, як ніхто інший, має сили та наснагу хоробро дивитись в очі дійсності і не приховувати правду.Сучасне українське літературне поле достатньо широке.

Так ім'я Василя Шкляра добре відоме в Україні та за її межами, а його твори стають бестселерами. Він добре знається на українській історії, а героями його романів часто стають повстанці, які борються за незалежність України. Нова збірка Василя Шкляра „Чорне Сонце", до якої увійшли твори, різні за тематикою, настроєм^ часом написання. Але всі вони - про Україну.

Роман Андрія Кокотюхи "Червоний" відзначений спеціальною відзнакою Міжнародного літературного конкурсу романів, кіносценаріїв, п'єс, пісенної лірики та творчості для дітей „Коронація слова" за найкращий історико-патріотичний твір. В Україні ,,Червоний" у книжковому форматі обійшов за накладом навіть Стівена Кінга!.3а мотивами цього роману знято фільм "Чорний", який вийшов на широкі екрани у2017 році. Головний герой Данило Червоний. Він потерпав від переслідування НКВС, його не зламали застінки ГУЛАГУ. Вижити, Перемогти, Жити - кредо Червоного.

Український вундеркінд у літературі Любко Цереш, роман "Спустошення" - це неофіційний гімн інтелектуальних кочівників. Книга для тих, кто знає щось про маніпуляції свідомістю і медитацію, про хаос і несвідоме, про "чорних лебедів" і про Звіра, котрий крадеться у пітьмі.В цій книжці є атмосфера, є історія про любов і велику таємницю, кожна з яких по-своєму поглинає людину, даючи густе і неперевершене відчуття безнадії й романтики, як це вміє робити тільки Дереш.

Всі твори Люко Дашвар незмінно мають успіх і читачів. Вона пише так гостро й пронизливо, психологічно й чутливо, що торкається душі кожного...Неможливо не співчувати її героям, як неможливо не звернути увагу на гострі, болючі, неоднозначні питання, які порушує письменниця у романі „Покров".

Книга Мирослава Дочинця "Мафтей"- проза філософсько-психологічного напрямку. Саме цей напрям є провідним для всієї творчості письменника. У тексті книги ви знайдете своєрідні поради, настанови, роздуми, які виділено курсивом, аби привернути увагу читача і спонукати його до осмислення, своєрідної духовної "співпраці" на рівні автор -читач.В основу твору лягли неймовірні історії в Мукачеві, про які писали європейські газети середини XIX ст.

Юрія Винничука називають батьком чорного гумору та містифікатором через тяжіння до вигадок, загадкових історій для своїх романів. У своїй прозі галицький письменник зазвичай змішує елементи авантюрного, любовного, історичного та модерного. Події нового роману "Аптекар" відбуваються у Львові у 1646 році. Автор знову дивує тим, що поєднує метафоричність і гострий сюжет, не схожий на жодний попередній.

Ім’я Тані Малярчук мало відоме для наших читачів, українська письменниця та публіцистка мешкає у Відні. "Забуття" - літературний твір про "славетного забутого" історика, політика, соціолога В'ячеслава Липинського.

У літературі молодий автор Макс Кіндрук реалізував себе у пригодницькому жанрі. "Любов і піраньї", одна із його захоплюючих книг- це автобіографічна подорож мандрівного письменника до Бразилії.

Збірка нашої землячки полтавки Галини Пустовгар „Насправді це про любов"- це суміш прози та поезії, трагічного та комічного, оптимізму і реалізму, без підліткових шмарклів та удаваного епатажу. У напів романі „Насправді це про любов" головні герої Тім та Олексій стають заручниками конфлікту: дід Олексія був енкаведистом, а Тіма - бійцем УПА. Друзі з'ясовують, що дід одного з них по-звірячому убив діда другого.

Багатюща на таланти полтавська земля, на якій народжуються великі гумористи. Антон Северин ( А М. Чипенко), мабуть, сміхотворець від бога, відомий на Диканщині поет актор-аматор. Його перша збірка "Побрехеньки від Панька Рудого" містить гумористичні твори, написані здебільшого на основі народного гумору - усмішок, анекдотів.

Для любителів фантастики нові романи Марини та Сергія Дяченків „Темний світ.Рівновага", "Самум" і "Віта Ностра". Книги вийшли у видавництві "Фоліо", яке започаткувало нову серію "Світи Марини та Сергія Дяченків" і будуть опубліковані майже всі твори (понад 20-томів).

Автори цих творів Марина та Сергій Дяченки - це не просто сімейний і письменницький дует, це особливе явище в сучасному світі фантастики й фентезі.

"Зачарована квітами"- книга Неллі Топської про життя видатної художниці Катерини Білокур, котра своїми полотнами виспівала дивовижну фасу України.

Зануритись в самобутній художній світ братів Григорія і Григора Тютюнників можна, прочитавши роман і кіносценарій "Вир". Вперше в одній книзі без цензурних правок поєднано однойменні твори братів. Загалом у попередніх виданнях не вистачає близько 14 сторінок тексту.

Є книги, прочитавши які, поглянеш на небо і побачиш його чистим, відчуєш дотик сонячних променів, помітиш, як весело бігає і грається зграйка дітлахів, як спокійно вирує життя. Якщо ти все це побачиш і відчуєш, то зрозумієш, що все це подарували тобі ті, хто не пустив війну на нашу землю. Про тих, хто проявив геройство на полі бою, книги Ганни Волкової "Якби не війна", "Побратими. Історії українських воїнів", "Кабул", "Шлях Мужності".

Британські психологи стверджують, що читання книг допомагає розслабитися і заспокоїтися набагато швидше, ніж інші прості засоби. Виявляється, всього 6 хвилин читання вистачає, щоб знизити рівень стресу на дві третини. Читання допомагає сконцентруватися на сюжеті літературного твору, відволіктися від власних проблем, а це знімає напругу і нормалізує серцебиття. Завітайте до нашої бібліотеки, виберіть потрібну літературу, і читайте на здоров'я, і будьте щасливі!

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1118
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: книги, читання, бібліотека, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ