Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


31.01.2014

Обережно, небезпека пожеж!


Подбайте про свою безпеку та безпеку своїх рідних!


Обережно, небезпека пожеж!

Правоохоронці Полтавщини за минулу добу зареєстрували 9 пожеж внаслідок несправності пічного опалення, необережного поводження з вогнем господарів чи короткого замикання в електромережі.

З приходом на Україну «справжньої» зими, а разом нею і лютих морозів, жителі сіл та міст почали активно обігрівати свої домівки.

Обігріти своє помешкання громадяни намагаються за допомогою печі, не переконавшись в її справності, чи навіть за допомогою газу. А в результаті – пожежа.

Так, за минуло добу, повідомлення про загорання будинків та квартир почали надходити до чергових частин міліції по всій Полтавській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині під час пожежі згоріли вулики

Правоохоронці прибували на місця виклику разом із працівниками Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У одному із сіл Гадяцького району, у господарстві 38-річного чоловіка сталося загорання даху сараю. Попередня причина виникнення пожежі - коротке замикання електропроводки. Вогнем пошкоджено дах та дерев’яне перекриття сараю. Потерпілих немає. Ведеться перевірка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через порушення ППБ при влаштуванні опалювальної печі, на Гребінківщині горів будинок

В місті Кобеляки, у будинку 77-річного пенсіонера сталося загорання. Причина - кухонний рушник, який впав на електричну плиту. Пожежа ліквідована. Потерпілих немає.

Дерев’яні балки почали палати і у будинку пенсіонерів в селищі Козельщина. Причина загорання - порушення правил безпеки при експлуатації пічного опалення. Збиток при цьому становить понад 10000 гривень. Потерпілих немає. Ведеться перевірка.

Сталася пожежа і в будинку 48-річного чоловіка на Миргородщині. Там вогнем пошкоджено перекриття будинку на площі близько 100 м кв. Ймовірною причиною виникнення пожежі є необережне поводження з вогнем власника будинку. Потерпілих немає. Ведеться перевірка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через коротке замикання електромережі в Гребінці горіла квартира

Через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації опалювальної печі, горів будинок і в селі Воронці, що в Оржицькому районі. Вогнем пошкоджено комин печі в будинку. Потерпілих немає.

Через коротке замикання у електромережі, ледь не згоріла квартира у Решетилівці. Там вогнем знищено меблі та речі домашнього вжитку. Подібні випадки загорань трапилися у Лубнах, на Хорольщині та в Чутівському районі.

Шановні громадяни!

Міліція звертається до вас з проханням, якщо ви збираєтесь обігріти свої оселі за допомогою печі, перш за все, перевірте її справність. Наслідки від халатного поводження можуть бути жахливими. У холодну пору старайтесь не залишати стареньких родичів в сільській місцевості, не залишайте дітей одних у домівках.

 Подбайте про свою безпеку та безпеку своїх рідних!

ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1222
Категорія: Актуально
Теги: Лубни, пічне опалення, Кобеляки, мороз, пожежа




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ