Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.01.2018

Пам'ятаємо Героя


Життя і подвиг В'ячеслава Лисенка є справжнім прикладом для учнівської молоді та підростаючого покоління


Пам'ятаємо Героя17 січня 2018 року Гребінківщина вшановує пам'ять свого славетного земляка, справжнього патріота, «кіборга», який до останнього свого подиху стояв на захисті Донецького аеропорту.

Жахлива звістка прийшла в село Березівка Гребінківського району 17 січня 2015 року. Родина Лисенків дізналася, що від ворожих снарядів, які мов злива сипались на летовище, загинув їхній старший син В’ячеслав.

На неоголошену війну з російськими бойовиками В’ячеслава призвали одним з перших. Повістку хлопець отримав з високо піднятою головою, думки відкупитися чи сховатися або ж десь пересидіти у нього навіть не виникало. Разом зі своїми земляками він вирушив боронити рідну землю. Щоб купити своїм землякам, захисникам України необхідну екіпіровку і засоби особистого захисту небайдужі гребінківці усією громадою збирали на них кошти.

В’ячеслав Лисенко мав звання молодшого сержанта і гідно носив військові погони. До останнього свого подиху він залишався вірним військовій присязі і загинув під час участі в АТО, виявивши стійкість і мужність.

На підготовку до участі в АТО у В’ячеслава було всього декілька днів. А далі розпочались суворі бойові будні. З самого початку антитерористичної операції, В'ячеслав Лисенко разом зі своїми бойовими побратимами, брав участь у найзапекліших боях та виконував найскладніші завдання.

Лисенко був один із тих, кому вдалося вижити в Іловайському пеклі. Йому та ще двом бійцям довелося цілу ніч повзти на позицію сил Українських військових. Незважаючи на те пекло, що їм довелося пережити, хлопці вижили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині поховали загиблого в зоні АТО В’ячеслава Лисенко

Після пережитого у В’ячеслава була зовсім коротка відпустка, а потів знову на фронт, обороняти Батьківщину. Його бригаду перекинули до найгарячішої точки на карті війни - до Донецького аеропорту. А там бої не припинялися ні на день, незважаючи на перемир'я... Щодня «кіборгів» поливали з «градів» і мінометів, не шкодуючи засобів робили все, щоб витіснити бійців з позиції, та хлопці мужньо трималися і відбивали атаки ворогів.

Лисенко В'ячеслав Олексійович
 

Та день за днем ситуація тільки погіршувалась, обстріли не припинялися ні вдень, ні вночі. І ось у якусь мить вогняний дощ накрив позиції, де серед мужніх «кіборгів» був і В'ячеслав Лисенко. Отримавши травми, несумісні з життям, він загинув, як справжній герой на полі бою.

Життя і подвиг В'ячеслава Лисенка є справжнім прикладом для учнівської молоді та підростаючого покоління.

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.

Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА.


Схожі матеріали:
👁 858
Категорія: Прес-реліз
Теги: АТО, герой, В’ячеслав Лисенко




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ