Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.06.2019

Плитка для ванни: важливі поради з вибору


Що треба знати про вибір плитки для ванни?


На початку капітального ремонту незмінно встає питання, як вибрати плитку для ванни. У цій невеликій по розмірах кімнаті завжди більше роботи, оскільки необхідно правильно розмежувати простір, підібрати колірну гамму, визначитися з розмірами і структурою керамічного матеріалу. Одно залишається безперечним: не можна економити на придбанні плитки, оскільки вона покликана служити не один рік і при цьому зберігати привабливий зовнішній вигляд.

Що треба знати про вибір плитки для ванни?

Будівельний матеріал має свої характеристики, які закладені в нім виробником. При купівлі варто звернути увагу:
  • якості при експлуатації;
  • колірну гамму;
  • розмір однієї пластини;
  • форму і фактуру.
Отримати цю інформацію можна, прочитавши ярлик, що додається до виробу. Необхідно мати уявлення про основні характеристики будівельного матеріалу.
 

Плитка для ванни: важливі поради з вибору
 

Вимоги до виробу

Виробники випускають плитку різного призначення, тому матеріал для ванни повинен мати чітко обумовлені характеристики:
  • стійкість до вологи, дії температури і пари;
  • несприйнятність до хімічних речовин;
  • колірна гамма не повинна тьмяніє впродовж часу;
  • повинна відрізнятися зносостійкістю.
Якісна плитка для ванни має відмінності за способом виробництва, формами, розмірами і фактурою.

Види керамічної плитки

Особливості виробництва мають велике значення для вибору кераміки. Необхідно виділити основні види матеріалу по методу виготовлення.
  1. Бікотура проходить подвійне випалення і покривається глазуровкой. Стане хорошим оформленням для стін, але не підійде для покриття підлоги.
  2. Монокотура обпалюється одноразово, тому міцніша, ніж матеріал подвійної обробки. У місцях не постійної дії можна постелити на підлогу.
  3. Клінкер відрізняється невеликою пористістю і фортецею. Прекрасно підходить для покриття підлоги. Матеріал має природну колірну гамму: випускається в коричневих і помаранчевих тонах.
  4. Найміцнішим і зносостійким є керамограніт. На нім не з'являється тріщин і подряпин, що дозволяє не міняти покриття підлоги довгий час. За кольором він нагадує зріз натурального каменю.
Вибираючи плитку для стін і підлоги необхідно орієнтуватися на її характеристики. У вологих умовах ванної кімнати і санвузла потрібне використання міцних матеріалів.

Як прочитати характеристики на ярлику

Люди звикли читати текст і не звертати уваги на умовні позначення. У випадку з плиткою необхідно орієнтуватися саме в знаках.

Так виробник повідомляє покупців про характеристики матеріалу:
 
Малюнок ноги на темному фоні вказує на придатність матеріалу для підлоги. Якщо фон покритий штрихами, означає плитка швидко зноситься. Але для домашнього застосування вона цілком придатна.

Матеріал, придатний тільки для стін, позначається символом долоні в чорному гуртку.

Матеріал, що не боїться хімічної дії, позначається зображенням колби і написом.

Зносостійкість позначається шестернею і відповідною цифрою. Для домашнього застосування буде досить 2.

На піктограмі відбивається товщина виробу. Для облицювання стін необхідно вибирати матеріал від 6 до 9 мм, а для підлоги - від 9 до 12.

Важливе значення має коефіцієнт протиковзання. Його зображує черевик на похилій поверхні. Коефіцієнт може варіюватися від одного до чотирьох, де четвірка показник найбільшої безпеки.

Для душової доцільно придбавати не слизький матеріал, щоб виключити отримання травм.

Форма, розмір і колір плитки для ванни



 

Якщо форма традиційно буває квадратною і прямокутною, то інші показники можуть варіюватися. У просторі шва найчастіше утворюється пліснява, і в нього проникає волога. Матеріал великого розміру дозволяє скоротити кількість стиків, тому стіни виглядають естетичніше. Велика плитка добре виглядає у великому приміщенні, а для маленького - її придбавати недоцільно, оскільки при укладанні доведеться багато різати. Кімната складної конфігурації вимагає матеріалу невеликого розміру.

Для невеликої ванни підійде плитка 20 на 20 сантиметрів. З дрібних квадратиків різного кольору можна викласти візерунок. Для невеликого санвузла також підійде прямокутний матеріал розміром 20 на 30.

Колірна гамма приміщення традиційно вибирається в природному або водному ключі:
  • блакитна або бірюзова;
  • зелена або салатна;
  • червона або рожева;
  • помаранчева надасть яскравості і сонячності;
  • бузкова і фіолетова виглядає жіночно і вишукано;
  • віє класикою від поєднання білих і чорних тонів.
Дорого і красиво виглядають темні відтінки, але необхідно враховувати, що такий матеріал вимагає ретельнішого відходу. Його рекомендується використати для підлоги. Особливості оформлення залежатимуть тільки від представлення прекрасного для хазяїв приміщення.

Придбати якісну плитку, сантехніку та матеріали для оздоблювання на plitka.ua буде вдалим рішенням для Вашого ремонту. Також інтернет магазин пропонує переглянути наявні  душові кабіни, меблі для ванної кімнати, SPA баcейни, які додадуть Вашому інтер'єру аристократичні нотки.

Схожі матеріали:
👁 728
Категорія: Прес-реліз
Теги: плитка для ванни, керамограніт, Бікотура, керамічна плитка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ