Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.11.2016

Поляк розповів, чому Польщі потрібна робоча сила з України


Українці, які приїжджають працювати у Польщу - найкращий вихід для їх країни


Поляк розповів, чому Польщі потрібна робоча сила з УкраїниВ останні роки еміграційний потік з України і Європу збільшився. Особливо наші громадяни облюбували Польщу – через географічну близькість та ліберальні умови працевлаштування. І хоча з Нового року в Польщі повинні вступити в силу нові умови найму іммігрантів, уряд цієї країни стверджує, що не має наміру відвернути від себе українську робочу силу. Цьому є ряд причин.

Як заявив президент спілки підприємців та роботодавців Польщі Цезари Казьмерчак, у їхній країні спостерігається цілий ряд демографічних проблем, у зв’язку з чим країна може розвиватися тільки за умови залучення робітників з-за кордону. Про це посадовець розповів під час круглого столу «Міграційні процеси: Україна – Польща», який відбувся минулого тижня в студії «Укрінформ».

За словами Казьмерчака, після вступу Польщі в ЄС багато їх громадян теж у свою чергу виїхали на заробітки за кордон, переважно до країн Західної Європи, де заробітні плати значно вищі, ніж у Польщі. Мова йде про еміграцію 2 мільйонів поляків (населення країни складає 38,6 млн осіб – прим. ред..). Але держава планує створити достойні умови життя у країні, щоб заохотити своїх громадян повертатися, саме тому націлена на активне економічне зростання – за рахунок емігрантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Укрзализныця" планирует повышение тарифов на пассажирские перевозки на 35%

Також Цезари Казьмерчак розповів, що у Польщі є ще одна важлива демографічна проблема, це низький рівень народжуваності, через що кількість працездатного населення різко скорочується. Для того, щоб демографічний стан стабілізувався, показник народжуваності повинен становити 2,15 дитини на кожну жінку, тоді як нині він становить 1,3.

Фахівець сказав, що українці, які приїжджають працювати у Польщу, найкращий вихід для їх країни.
«Це контрольована міграція до Польщі - нам потрібні працівники з культурно близьких країн», - сказав Казьмерчак.
У свою чергу президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування розповів, що польські роботодавці охоче працевлаштовують громадян України через «працелюбність та самостійність».


Grebenka.com за матеріалами прес-релізу Укрінформ


Схожі матеріали:
👁 1304
Категорія: Актуально
Теги: робота, працевлаштування, Польща, Західна Європа




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ