Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


01.08.2015

Полтавські абітурієнти голосно про себе заявили


Абсолютний рекорд в Полтаві бажаючих потрапити на держзамовлення на факультеті менеджменту та бізнесу, зокрема на бакалавра із туризму


Полтавські абітурієнти голосно про себе заявилиЖурналісти Полтавського інформаційного агенства зробили аналіз вступної кампанії в Полтаві. ВНЗ вибрані по кількості заяв на 30.07.2015 року.

Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка  – 8020 заяв

Особливу цікавість абітурієнти демонструють стосовно фінансово-економічного факультету – подало 266 осіб при ліцензуванні на 125 (тобто близько 3 людей на 1 місце і 66 осіб прагнуть потрапити на 1 місце держзамовлення (найвищий середній бал – 195).

Також практично ажіотаж створив нетиповий для технічного вишу гуманітарний факультет, на який зголосилось 203 абітурієнта на 30 ліцензійних місць, тобто 7 осіб на 1 місце і конкурс в 67 осіб на 1 місце держзамовлення (найвищий середній бал – 193).

Традиційно високим є конкурс на факультет інформаційних та телекомунікаційних технологій і систем – практично 6 осіб на 1 місце (найвищий середній бал – 199).

Абсолютний рекорд в Полтаві бажаючих потрапити на держзамовлення на факультеті менеджменту та бізнесу, зокрема на бакалавра із туризму – 91 особа на 1 місце (найвищий середній бал – 190).

Хоча зазначимо, що на будівельні професії охочих не так багато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступну кампанію продовжено до 2 серпня

Полтавська державна аграрна академія  – 4770 заяв

В цьому навчальному закладі не помічено ніяких парадоксів – найбільше бажають вчитись на центральними галузевими  дисциплінами вишу.

Найпопулярнішим став факультет агротехнологій та екології.

Навчатись агрономії забажали 365 абітурієнтів із 125 ліцензійних місць, тобто близько

3 осіб на 1 місце (найвищий середній бал – 185), а от екологами стати забажало 244 абітурієнтів при ліцензії на 25 осіб, тобто 10 людей на 1 місце і 81 особа претендує на  1 місце держзамовлення (найвищий середній бал – 181).

Українська медична стоматологічна академія, ВДНЗУ –  6260 заяв

В цьому вищому навчальному закладі абітурієнти вибирають і фармацевтичне відділення, і загальне медичне відділення, а вже на спеціаліста найпопулярнішими є педіатрія та стоматологія.

Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка – 6720 заяв

Філологія та психологія найбільше цікавить майбутніх педагогів.

На бакалавра філології на факультет філології та журналістики подали 422 заяви на 110 місць за ліцензією (22 особи на 1 місце за держзамовленням) (найвищий середній бал – 193).

На бакалавра психології подано 477 осіб із 60 ліцензійних місць, тобто 8 осіб претендують на 1 місце і 60 осіб на 1 місце держзамовлення (найвищий середній бал – 186).

Полтавський університет економіки і торгівлі, ВНЗ Укоопспілки – 4600 заяв

Найбільш цікавить абітурієнтів навчання на факультеті харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (близько 5 осіб на 1 місце, найвищий середній бал – 188), також активно подали документи на економіку та менеджмент.

Схожі матеріали:
👁 1217
Категорія: Актуально
Теги: абітурієнт, ЗНО, академія, інститут, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ