Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.06.2015

Про надію. І не лише Савченко


Інертність Української державної машини настільки велика, що за більш ніж рік нової влади так, по суті, нічого і не змінилося ...


Про надію. І не лише СавченкоПройшло більше року від тоді, як Україна попрощалася з недолугим і безграмотним (але хватким до грошей) царем Януковичем.

Президентські, парламентські вибори, здавалося, розвернули Україну на 180 градусіввід "старшого" чи страшного брата. Проте, коли дивишся засідання нашої Верховної Ради чи слухаєш піар-ходу народних обранців, складається враження, що не було ні Майдану, ні Небесної Сотні, ні майже двох тисяч загиблих на Донбасі наших військовиків...

Інертність Української державної машини настільки велика, що за більш ніж рік нової влади так, по суті, нічого і не змінилося у нашому просуванні до Європи: реформ як не було, так і не має; злочинці як не каралися, так і не покарані й до нині. Чого доброго, через півроку з почестями будемо зустрічати, якщо не самого царя-батюшку Януковича, то Міколу Яновича точно.

Та й статки тих, хто нажив їх "непосильною працею" не зазнали втрат. Проте, держава несла і несе колосальні втрати від недолугості чиновників, від браку професіоналізму наших вищих військових кадрів. Та й коаліція в ненайкращій формі: дві найбільші політичні сили коаліції президентська і парламентська, не далі від них і "Самопоміч" Садового ґрунтуються не на ідеології, а фактично є партіями їхніх лідерів. А ми чекаємо реформ. Певно, вони будуть нескоро. Адже реформи проводять партії, які мають ідеологічне підґрунтя, а таким підґрунтям ну не можуть бути вила і показові вилови сепаратистів лідером партії. Хоча ..., купуються і на таке.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзализныця расщедрилась: поезд из Харькова в Ужгород будет ездить всё лето

Отже, чи є в українському політикумі партії, створені на ідеологічній основі? Звичайно є. Але не комуністи, які й Леніна толком не читали. Це, в першу чергу, помірковано праві, які сповідують національну ідею, але які до парламенту не потрапили. Аналізуючи парламентську коаліцію, я не зупинився на партії "Батьківщина".

Ще не так давно всі кричали, що варто пані Тимошенко хоч на день лишити партію і вона зникне. Лишала, і не на день, а партія вистояла і пройшла до парламенту. Історія знає такий випадок, коли в 1979 році в Індіїдо влади прийшла партія, лідерка якої Індіра Ганді була у в'язниці.

Але в Індії список цієї партії очолювала Ганді, а список "Батьківщини" - мало кому відома на той час військовий льотчик Надія Савченко, яка вже перебувала в російському полоні. Отже, на минулорічних виборах українці сприйняли "Батьківщину" не як політичний проект Ю.Тимошенко, а як партію, яка здатна самостійно розвиватись незалежно від наявності чи відсутності лідера.
Хто сьогодні може згадати найбільшу за часів царя-батюшки Януковича партію - партію Регіонів? Вона зникла разом з Януковичем, бо це був навіть не політичний, а скоріш за все, бізнесово-олігархічний проект, створений власне під лідера і який з втечею Януковича лопнув як бульбашка.

"Батьківщина" вистояла. І не просто вистояла, а очистилась від прилипал, викристалізувала свою проукраїнську і проєвропейську ідеологію.

Тож, чи є у нас надія? Так, є у нас Надія Савченко, яка доводить до сказу путінських холуїв в суддівських мантіях своєю беззастережною відданістю Батьківщині; є у нас надія на те, що в коаліції більше почнуть дослухатися до євроцентриської позиції "Батьківщини".

А ще є надія на те, що на майбутніх виборах до місцевих рад українці будуть більше дослухатися розуму, здорового глузду і голосуватимуть не за красивих (чи тих, хто красиво говорить) лідерів, а за партії, чия діяльність спрямована на розбудову Європейської України. І вже не 19 депутатів Верховної Ради від "Батьківщини" будуть модераторами ухвалення проєвропейських (не проолігархічних) законів, а й місцеві депутати, яких, сподіваємось, буде від партії значно більше ніж зараз.
 
Валерій ВОЛОШИН, депутат Гребінківської районної ради, фракція "Батьківщина".


Схожі матеріали:
👁 916
Категорія: Прес-реліз
Теги: Савченко, Батьківщина, тимошенко, партія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ