Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.09.2016

Про організацію комплектування Збройних Сил України в ІІ півріччі 2016 року


Гребінківський районний військовий комісаріат продовжує набір громадян віком від 18 до 60 років на військову службу за контрактом


Про організацію комплектування Збройних Сил України в ІІ півріччі 2016 рокуІ. Призов на строкову військову службу в жовтні-листопаді 2016 року.

Відповідно до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" зі змінами, які були внесені 15.01.15 №116 V 111 "Про внесення змін, до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проведення військової служби та питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду, та згідно указу Президента України №122/2016 від 30.03.2016 року в жовтні-листопаді 2016 р. буде проходити призов громадян України на строкову військову службу. До лав Збройних Сил України будуть призиватися громадяни віком від 20 до 27 років.

Згідно рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28.08.2014 року "Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності", уведеного в дію Указом Президента України вщ 24.09.2014 року N9744, унеможливлюється залучення військовослужбовців строкової військової служби до виконання завдань в зоні проведення АТО.

Більше того, згідно Директиви Генерального штабу Збройних Сил України №Д-5 ВІД 15.02.2016 року та наказу командувача Сухопутних військ України №125 від 10.03.2016 року комплектуватися військовослужбовцями строкової військової служби в першу чергу будуть проводитись арсенали, бази, склади для забезпечення життєдіяльності військових частин, установ в пунктах постійної дислокації на території Правобережної України.

Хочу нагадати, що згідно Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу " стаття 39 пункт 2 за громадянами України, які призвані на строкову військову службу під час дії особливого періоду, зберігається мюце роботи (посада ) та середній заробіток на підприємстві, установі та організації,незалежно від підпорядкування та форм власності. Також продовжує свою дію постанова Кабінету Міністрів України про надання матеріальної допомоги призовникам на обласному збірному пункті перед відправкою у війська.

Восени 2016 року заплановано комплектування призовниками на строкову військову службу лав Збройних Сил України та Національної Гвардії України.

В вересні місяці Гребінківський районний військовий комісаріат надіслав повістки всім призовникам, які знаходяться на обліку. В період цього місяця призовникам на строкову військову службу потрібно пройти медичне обстеження стану здоров'я, а т,і хто має право на відстрочку (навчається , одружений і має дитину до 3-х років і т.д.), поновлять документи, які підтверджують законність відстрочки від призову .

Дпя тих, хто ухиляється від призову на строкову військову службу, їх батькам та матерям хочу нагадати, що вони ,по перше, порушують Закон України, а по друге, в зв'язку з уже прийнятим і поновленим законом до Кодексу Законів "Про працю"вони дуже ризикують своїм майбутнім.

Вже на сьогодні багато підприємств не приймають на роботу тих, хто не проходив військову службу. А в недалекому майбутньому, при прийнятті запланованих змін до Кодексу Законів "Про працю" підприємства взагалі не будуть приймати на роботу без довідки з військкомату, де людина перебуває на обліку. Якщо призовник переховується від призову на строкову службу (а такі призовники заносяться в окрему електронну базу даних), то він, звісно, довідки не отримає.

Шановні батьки та матері!!!! Подумайте над долею ваших синів. Чи зробите ви їм добро, переховуючи їх від призову на строкову військову службу??? Я думаю, що ні. Чим довше ви їх будете переховувати, тим більше неприємностей їх очікує.

Проводячи аналіз призову весна-осінь 2015 року, хочу зауважити, що близько 60% наших призовників, які були призвані на строкову військову службу, обрали собі професію військового, уклавши контракт зі Збройними Силами. І вони зробили правильний вибір.

II. Військова служба за контрактом в Збройних Силах України.

Гребінківський районний військовий комісаріат продовжує набір громадян віком від 18 до 60 років на військову службу за контрактом. Вимоги: відповідний рівень фізичної підготовки; придатність до військової служби за станом здоров'я; відсутність судимостей; повна загальна освіта.

Як проходить направлення громадянина, який вирішив проходити військову службу за контрактом? Направлення проходить по двох напрямках: - безпосередньо до військової частини; -до навчального центру Збройних Сил України.
1.Безпосередньо до військової частини.
Направляються ті, хто вже проходив військову службу (строкову, мобілізовані), побував у військовій частині, де він бажає проходити службу, і отримав письмову згоду від командування на його призначення до цієї частини.

2. До навчальних центрів Збройних Сил України.
Направляються ті, хто не проходив військову службу, або проходив, але не має письмової згоди з військової частини. Хочу зауважити, що в Навчальних центрах беруться до уваги побажання людини на його подальше проходження військової служби.
Керівництво держави процеси реформування Збройних Сил, їх розвиток, матеріальне забезпечення військовослужбовців постійно тримає на контролі. Якщо в 2016 році на реформування в армії було виділено 1,5% ВВП(внутрішнього валового продукту), то в планах на 2017 рік заплановано значно підвищити цей показник до 5% ВВП.

Виходячи з цього й грошове забезпечення військовослужбовців за контрактом планується значно підвищити. Якщо в 2016 році мінімальна зарплата солдата складає від 7 тисяч гривень, то в 2017 році планується підняти від 10 тисяч гривень.

III. Заходи по організації оперативного резерву

В зв'язку з тим, що багато чоловіків отримали повістки з військового комісаріату в населення Гребінківського району виникли панічні настрої. Хочу зразу заспокоїти населення, що це не наступна хвиля мобілізації. Хто уважно спостерігає за подіями в нашій країні, виступами Президента України той зрозумів, що на сьогоднішній день ні про яку мобілізацію питання не стоїть. Таке можливо при умові повномасштабних бойових дій, тобто відкритої війни.

Направлення повісток пов'язане з тим, що згідно з Законом України "Про військовий обов'язок і військову службу" граничний вік перебування на військовому обліку громадян складає 60 років. Всі військовозобов’язані перебувають в оперативному резерві.

Для реального формування оперативного резерву всі військовозобов'язані повинні пройти медичну комісію для оцінки їх стану здоров'я і придатності для проходження військової служби в оперативному резерві.

Що таке служба в оперативному резерві? Не вдаючись в тонкощі, поясню, як кажуть в народі, "на пальцях".
Наприклад, людина працює на підприємстві, живе собі звичайним життям, але в цей час він проходить і військову службу в оперативному резерві, наприклад на посаді чи стрільця, чи машиніста БМП і таке інше..

Якщо якась військова частина проводить збори резервістів, а військово-облікова спеціальність (ВОС )цієї людини, як резервіста, цій військовій частині потрібна, ця людина буде залучатися на ці збори. При цьому за людиною буде зберігатися робоче місце, посада і середній заробіток на підприємстві, де він працює.

По проходженню зборів людина автоматично закріпляється за цією військовою частиною, як резервіст. Чоловіки старшого покоління повинні пам'ятати, що при Радянському Союзі подібні збори проводились. Резервістів тоді в народі називали "партизани".

Так що не потрібно ніякої паніки, це не мобілізація, а звичайні заплановані заходи по організації оперативного резерву. Хто за результатами медичної комісії буде визнаний придатним, той буде занесений в списки оперативного резерву, хто ні, той ні. Але медичну комісію повинні пройти всі.

Протягом вересня 2016 року до зборів з резервістами у Збройних Силах України буде залучено 9 бригад усіх оперативних командувань у 5 областях України.

Не виключення і демобілізовані учасники АТО з Полтавської області. Колишнім військовослужбовцям, які звільнені у 2014-2016 роках, в період з 12 вересня буде надана можливість відновити навики військової служби. Збори проводитимуться на базі 72 окремої механізованої бригади та 95 бригади високо-мобільних військ.

На сьогодні у Збройних Силах України - понад 85 тисяч резервістів. За попереднім опитуванням, 80% з них готові будь-якої миті стати на захист Батьківщини та прибути за викликом до військових частин.

Оформлення на збори резервістів проводить військовий комісаріат за місцем перебування на військовому обліку.
 
Михайло Холодов, військовий комісар
Гребінківського районного військового комісаріату
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1321
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: контракт, військова служба, Гребінка, Збройні Сили України




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ