Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.04.2018

Про розвиток культури на Полтавщині говорили на Суспільному


Протягом години директорка департаменту відповіла на більше десяти запитань ведучого


Про розвиток культури на Полтавщині говорили на Суспільному20-го квітня в прямому ефірі Полтавської філії НСТУ вийшла друга програма спільного проекту UA: Суспільне мовлення та громадського руху «Чесно» «Звіти. Наживо». Перед громадою області звітувала директорка Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Валентина Вождаєнко. З гостею спілкувалися і представники громадськості: Альона Гончаренко, координаторка громадського руху “Чесно” в Полтавській області та Ольга Стенько, журналістка видання “Полтава 365”.

Протягом години директорка департаменту відповіла на більше десяти запитань ведучого, журналістів, експертів, а також глядачів, які спілкувалися з Валентиною Вождаєнко телефоном та через соціальні мережі.

У соціальній мережі Facebook користувач Едуард Ткаченко поцікавився, якими були би 5 пріоритетних пунктів роботи департаменту, у випадку отримання ним необхідної бажаної суми коштів.
 
“Я би не витратила ці кошти на фестивалі, конкурси або просто на бюджети, як то кажуть, “проїдання”. Звичайно, ці гроші потрібно було вкласти в те, щоб бачити потужний історико-культурний заповідник “Більськ” – це найголовніше, вкласти в реставрацію Полтавського краєзнавчого музею, створення нових експозицій, це дуже потрібна модернізація, однозначно. Я би дуже сподівалася, що Соборності, 37 буде в нашій обласній комунальній власності, щоб провести повноцінну реставрацію, зберегти цей ансамбль круглої площі...”, – прокоментувала Валентина Вождаєнко.

На питання Ольги Стенько щодо сучасних, молодіжних напрямків мистецтва, Валентина Вождаєнко відповіла:
 
“Це найбільший мінус нашої роботи. Тому що завжди прерогатива – старші люди, вони потребують до себе більшої уваги. А взагалі, це мінус нашої полтавської та всієї української культури, що ми дійсно стараємося етно-, ретро-стиль зберегти, а сучасність вона не тими кроками йде, якими потрібно… Ми стараємося виправити цю ситуацію, бо ми і розуміємо, що це є наша велика недоробка”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відзначення Дня матері у Гребінці

Інші питання в програмі «Звіти. Наживо» стосувалися залучення міжнародних коштів, структури та функції департаменту, ефективності використання коштів, ситуації з Кадетським корпусом, а також заходів з охорони та збереження культурної спадщини, тощо.

Повний випуск програми «Звіти. Наживо» на сторінці Facebook

Схожі матеріали:
👁 834
Категорія: Актуально
Теги: культура, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ