Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.05.2014

Ретропоїзд Південної залізниці вирушить у День Перемоги у перший рейс


9 травня 2014 року о 10:00 з вокзалу Харків-пасажирський перший рейс здійснить ретропоїзд Південної залізниці


Ретропоїзд Південної залізниці вирушить у День Перемоги у перший рейс

9 травня 2014 року о 10:00 з вокзалу Харків-пасажирський перший рейс здійснить ретропоїзд Південної залізниці. Першими пасажирами святкового рейсу стануть ветерани Південної магістралі.

Звучатимуть мелодії, фронтові пісні та інструментальні композиції часів Великої Вітчизняної війни. На першій платформі вокзалу станції Основа відбудеться святковий обід для ветеранів.
Упродовж 40-хвилинної подорожі зі станції Харків-Пасажирський до станції Основа для ветеранів-залізничників

Виводитиме в рейс поїзд справжній паровоз, що працює на вугіллі. У складі поїзду локомотив, два сучасних вагони-ресторани, а також тендер – спеціальний вагон, призначений для перевезення запасу палива та води.

Перш ніж стати на рейки, локомотив на паровозній тязі зазнав суттєвої реконструкції. Упродовж 3 місяців фахівці локомотивного депо Основа ремонтували й відновлювали 60-річну машину.

Локомотивна бригада ретропоїзда – досвідчені машиністи локомотивного депо Основа Валерій Шевченко, Микола Тисячник та Євген Гапоненко – пройшли спеціальне навчання: теоретичний курс керування паровозом опанували в Лубенському центрі професійної освіти, а практичних навичок набули на екскурсійному маршруті Південно–Західної залізниці в локомотивному депо Дарниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Як Ляшко "Міністра оборони Донецької народної республіки" допитував

До обов’язків локомотивної бригади у складі машиніста, помічника машиніста та кочегара входить поповнення запасів вугілля, наповнювання водою та розпалювання вогню, а головне – дотримання чітких правил завантаження вугілля в топку, щоб тиск пару підіймався до необхідної позначки на манометрі.

Згодом ретропоїзд планується використовувати в якості екскурсійного в музеї Південної залізниці під відкритим небом, організованого з нагоди 145-річного ювілею, який Південна магістраль відзначить 6 липня. Фонд музею вже налічує кілька десятків раритетних зразків техніки, яку дбайливо зберігали упродовж десятиліть залізничники.

Запрошуємо представників ЗМІ взяти участь в урочистому відкритті руху унікального ретропоїзда Південної залізниці. Захід відбудеться 9 травня 2014 року о 9:30 на першій платформі вокзалу Харків-пасажирський за адресою: Харків, площа Привокзальна, 1.

Контактна особа: Ірина Гаманенко, прес-секретар Південної залізниці. Тел. 067-571-08-98

Довідка:

Локомотив ретропоїзда Південної залізниці – паровоз серії Ер – побудовано 1954 року на заводі «Совромнефтемаш» у м. Решиця (Румунія). З 2002 року не експлуатувався. Локомотив може розвивати швидкість до 55 км/год. Перед стартом ретропоїзд видає гучний гудок і випускає через трубу струмінь густого темного диму.

Автор: Прес-центр Південної залізниці


Схожі матеріали:
👁 1142
Категорія: Актуально
Теги: Південна залізниця, День Перемоги




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ