Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.02.2016

Революція Гідності змінила Україну і кожного з нас


Андрій Черненко 35 років, інженер за освітою, працював у автосервісі


Революція Гідності змінила Україну і кожного з насПодії,що відбувалися у столиці нашої держави два роки тому, не лишили байдужими нікого. Мільйони людей зібралися спочатку, щоб заявити про свій європейський вибір, а згодом, після сумнозвісного розгону студентів, до цих вимог додалися протести проти корумпованої влади.

Об'єднані духом свободи, люди прагнули мирного вирішення конфлікту. Але влада не захотіла поступитися і виставила проти беззахисних протестувальників правоохоронців зі зброєю. У ті дні загинули близько ста протестувальників.

Серед них був і наш земляк Андрій Черненко. Він народився у селі Слободо-Петрівка. Жив у Черкасах. Потім переїхав до Києва, створив сім’ю. Дружина Андрія Олена у 2008-2012 роках працювала перекладачем у Посольстві України у Нідерландах. Андрій теж там працював.

Тому, як живуть люди у Європі, бачив на власні очі. Він постійно говорив друзям і рідним: "Я бачив краще життя - без корупції, без злиднів, без свавілля влади -хочу, щоб і ми так жили”, - розповідала його дружина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черненко Андрій Миколайович

Вважав своїм обов'язком підтримати проєвропейський мітинг. Ходив на Майдан чи не щодня. Не лякала його навіть загроза загибелі. Але доля вирішила інакше. 18 лютого 2014 року Андрій Черненко отримав смертельне поранення. Дружина і маленька донька так і не дочекалися його додому...

Андрія Черненка поховали у його рідному селі, поряд з його рідними. Приблизно через півроку усім розстріляним на Майдані було присвоєно звання Героя України.

Надто дорогою ціною дається нам прагнення волі, незалежності, свободи. Регулярно відвідують могилу Героя учні загально - освітніх шкіл району, приносять квіти, вклоняються пам'яті Андрія Черненка та усіх, хто заплатив життям за наше право жити у новій європейській державі.
 
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1250
Категорія: Прес-реліз
Теги: майдан, Гребінківщина, Черненко Андрій, Київ, герой




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ