Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.05.2013

Рятувальники закликають громадян бути обережними під час відпочинку на воді


У Київській області 19 травня на р. Трубіж в м. Переяслав-Хмельницькому потонув юнак 1989 р.


Рятувальники закликають громадян бути обережними під час відпочинку на воді

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до всіх співвітчизників та гостей нашої країни з проханням дотримуватися елементарних правил поведінки під час відпочинку на водних об'єктах!

Купаючись, не запливайте за огороджувальні буї, не залізайте на технічні та попереджувальні знаки, не підпливайте до човнів, а також не стрибайте у воду із плавзасобів, непристосованих для цього споруд, в місцях, де невідомі глибина та стан дна водойми.

Уникайте купання в затоплених кар'єрах, штучних каналах, озерах, які використовуються з промисловою метою, пожежних водоймах тощо. Відпочивайте в місцях, які спеціально облаштовані для купання, де є поблизу рятувальні пости та перевірене дно водойми.

Небезпечно організовувати ігри на воді, пов’язані з пірнанням, захватом чи штовханням тих, хто купається поруч. Однією з основних небезпек, що призводять до трагічних ситуацій, є купання в нетверезому стані. Відповідально поставтеся до власного життя та здоров'я. Тверезо розраховуйте свої сили та можливості! Не намагайтеся довести друзям чи знайомим свою майстерність. Необдуманий вчинок може коштувати Вам надто дорого!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обережно - ГРИБИ! Основні причини отруєнь

У жодному разі не залишайте дітей без нагляду! Постійно тримайте їх поруч з собою, спостерігайте за їхньою поведінкою, пояснюйте їм правила безпеки! Пам'ятайте, що навчити дитину жити безпечно можна лише на власному прикладі. Ви – взірець поведінки для вашої дитини.

Зверніть увагу! Лише з початку травня на водних об'єктах України загинули 100 осіб. Загалом з початку року потонули 273 людини, з них 18 дітей, ще 205 осіб були врятовані. Довідка за добу рясніє кількістю трагічних випадків. При цьому особливу тривогу викликає вік загиблих – дуже багато молодих людей.

Так, 21 травня у Криму рятувальники продовжують пошуки дівчини 1998 р.н., яка зникла під час купання на Північно-Кримському каналі в с. Воїнка Красноперекопського району. 20 травня на р. Дніпро у Жовтневому районі Дніпропетровська поблизу житлового масиву «Перемога-1», за 200 м від ресторану «Якір», на необладнаному для купання пляжі потонув на відстані 6 м від берега підліток 1998 р.н. У Київській області 19 травня на р. Трубіж в м. Переяслав-Хмельницькому потонув юнак 1989 р.н. 20 травня у ставку житлового мікрорайону «Дубово» у Хмельницькому потонув хлопець 1992 р.н. У цей же день на ставку с. Великі Бережці Кременецького району Тернопільської області місцевими мешканцями врятовано юнака 1980 р.н. У цей же період у Полтавській області було виявлено тіла чоловіка 1976 р.н. та жінки 1949 р.н., які потонули під час купання, ще одна загибла 1951 р.н. була виявлена у Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 300 вантажних електровозів вітчизняного виробництва можуть поповнити локомотивний парк Укрзалізниці

Найстрашніше у цій ситуації те, що більшість трагічних випадків трапляється через елементарне недотримання правил безпечної поведінки. У зв'язку з цим рятувальники звертаються до кожного громадянина з проханням відповідально ставитися до власного життя та здоров'я! Ознайомтеся з правилами надання першої медичної допомоги. Пам'ятайте, що вода приховує у собі небезпеку. Зробіть усе можливе для того, щоб не допустити трагедії! Ваше життя у ваших руках!

ТУ МНС в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1278
Категорія: Актуально
Теги: Полтавська, труп, Переяслав-Хмельницький, утопленик, рятувальники, потонув, Трубіж, вода, тіло




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ