Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.02.2022

Рослинне підживлення з високим вмістом азоту


Сечовина (або карбамід) – це гранульоване добриво, яке містить 46% азоту.


Карбамід

Рослинні підживлення або добрива, що складаються з суміші декількох поживних речовин для рослин, часто включають деяку кількість азоту, а деякі рослинні підживлення містять тільки або переважно азот. Азот, фосфор та калій є основними поживними речовинами для рослин, і агрономи використовують тризначне позначення для зазначення їх відносної кількості у добривах. Наприклад, добрива 4-2-2 містить 4 відсотки азоту, 2 відсотки доступного фосфору і 2 відсотки розчинного калію.

Карбамід

Сечовина (або карбамід) https://megachem.com.ua/ua/karbamid-mochevina-marki-.html, багата на азот хімічну сполуку, є компонентом сечі людини та інших ссавців. Сечовина має найвищий вміст азоту серед усіх рослинних продуктів із високим вмістом азоту. Якщо вона не була змінена будь-яким чином, щоб запобігти цьому, сечовина, 46-0-0, має недолік - вона переходить у форму, яка випаровується. Коли це відбувається, азот, призначений для рослин, губиться в атмосферу у вигляді аміаку.

Аміачна селітра

Після розчинення у ґрунтовій воді нітрат амонію, 34-0-0, забезпечує рослини азотом у двох різних молекулярних формах – нітратній та амонійній. У той час як коріння рослин можуть поглинати нітратну форму безпосередньо з води в ґрунті, частина амонійної форми може поглинатися безпосередньо, а ґрунтові мікроби перетворюють частину амонію на нітрат у ході повільнішого процесу. У будь-якому випадку, нітрат амонію - це підживлення для рослин із високим вмістом азоту.

Сульфат амонію

Як видно з назви, сульфат амонію, 21-0-0, крім азоту, містить сірку. Частина азоту знаходиться строго у формі амонію, оскільки в цьому рослинному кормі немає нітрату або будь-якої іншої форми азоту. Всі рослинні підживлення з високим вмістом азоту мають тенденцію робити ґрунт кислим, але сульфат амонію є найкислішим із азотних добрив. Це, у поєднанні з низьким вмістом азоту в порівнянні з іншими азотними підживленнями, може бути вагомою причиною для вибору іншого азотного добрива, якщо кислотність ґрунту викликає занепокоєння.

Інші добрива

До інших добрив з високим вмістом азоту тією чи іншою мірою відносяться кров'яне борошно, рибні добрива і пташиний послід. Сечовино-аміачна селітра - це добрива, що розпорошується, яке поєднує в собі сечовину і аміачну селітру у водному розчині. Безводний аміак та водний аміак – рідкі азотні добрива, які великі комерційні сільгоспвиробники вносять у ґрунт. Нітрат-амоній-сульфат - ще одне комбіноване добриво, в якому, крім азоту, міститься сірка.

Схожі матеріали:
👁 401
Категорія: Прес-реліз
Теги: карбамід, Сечовина, добриво




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ