Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.04.2021

Що таке екологічна мода?


Екологічна мода (або еко мода) - це напрямок в моді, який націлений на турботу про екологію


Дуже часто екологічну моду плутають зі стійкою або говорять, що це одне і те ж. Але це не так, ці два підходи мають відмінності.

Екологічна мода (або еко мода) - це напрямок в моді, який націлений на турботу про екологію. Екологічна мода бере до уваги здоров'я споживачів, здоров'я планети (ґрунт, вода, енергія, гази, сміття), здоров'я тварин, здоров'я людей, що працюють в індустрії моди. Сюди входить не тільки виробництво одягу, а й вирощування сировини, дистрибуція товару, упакування, ритейл, логістика і так далі.


еко мода

Еко мода характеризується:
  • використанням органічних тканин;
  • використанням тканин з найменшим негативним впливом на природу (еко-френдлі тканини);
  • зниженням показників екологічного сліду від виробництв (зниження обсягів застосовуваної води, електроенергії, різними газами, що викидає сміття, хімічні речовини);
  • забарвленням тканин в натуральні барвники або в еко-френдлі барвники (з найменшим вмістом хімікатів в складі);
  • дизайном речей для довготривалого використання з метою скорочення рівня споживання;
  • якісними умовами роботи для зайнятих в індустрії людей (без дискримінації, дитячої праці і тд.);
  • відновленням світового / регіонального біорізноманіття.
Пріоритетними завданнями еко моди є:
  • не нашкодити флорі та фауні в процесі виробництва;
  • не нашкодити людям, які працюють на виробництві;
  • не нашкодити споживачам, які будуть носити вироблену одяг.

Якщо бренд називає себе екологічним, то абсолютно всі тканини в колекціях повинні бути — екологічними

Екологічні тканини діляться на органічні й еко-френдлі. Всі вони повинні мати сертифікати, що підтверджують органічність і мінімальний вплив на навколишнє середовище. Якщо сертифікатів немає, то бренд повинен мати свідоцтва того, що тканина була проведена з урахуванням еко-стандартів (сюди можна віднести ремісничо створену тканину).

У складі екологічних тканин можуть бути присутніми еластан (синтетична нитка) або поліуретан (синтетичний полімер), так як поки їм не знайшли заміни.

Органічні волокна і тканини виробляються без синтетичної хімії, не несуть в собі шкоди для здоров'я людини і природи. Органічні тканини включають в себе, як правило, натуральні тканини. Сертифікати, що засвідчують органічне походження: GOTS, USDA, OCS і інші.

Еко-френдлі волокна і тканина виробляється за допомогою мінімального використання хімічних речовин. До еко-френдлі часто ставляться штучні й синтетичні тканини, а також натуральні тканини, в процесі вирощування і виробництва яких хімікати використовуються по мінімуму. У еко-френдлі тканин теж є свої сертифікати: GRS, RCS, FSC, Oeko-Tex і інші.

Схожі матеріали:
👁 513
Категорія: Прес-реліз
Теги: Екологічна мода, Тканини, еко мода




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ