Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.02.2021

Щотижнева апаратна нарада (3 лютого 2021 р.)


Комунальники працюють у посиленому режимі, звільняючи місто від снігу


2 лютого відбулася щотижнева апаратна нарада, яку провів перший заступник міського голови Володимир Зінченко. В ході наради розглянули актуальні питання життєдіяльності Гребінківської громади, підвели підсумки роботи за минулий тиждень та означили плани на найближчий час.


Щотижнева апаратна нарада (3 лютого 2021 р.)
 

Володимир Зінченко поінформував присутніх про участь у засіданні круглого столу «Стан та перспективи розвитку системи управління відходами: розробка регіонального плану управління відходами Полтавської області», що відбулося у Полтавській облдержадміністрації минулого тижня. Відсутність обладнаних полігонів для вивезення відходів і розуміння того, як технічно організувати переробку вторсировини на рівні громад; на чиїй території збудувати сміттєпереробний завод; нерозуміння мешканців громад чому й навіщо треба сортувати сміття і чому вони мають за це платити гроші; куди здавати відсортоване, як налагодити процес збирання вторсировини з сортувальних майданчиків і як заохотити підприємців долучитися до цього процесу. Ці та інші питання звучали на засіданні круглого столу. Гребінківська громада стала учасником Глобального проєкту «Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля», що впроваджується #GIZ_Ukraine. Проєкт є пілотним, і успішна реалізація його на території громади стане прикладом екологічного, свідомого поводження зі сміттям для інших громад Полтавщини та України. Плюсом саме цього проекту є обмін досвідом між українськими та німецькими фахівцями у справі збору, сортування та утилізації ТПВ.

Далі на нараді підвели підсумки проведення пленарного засідання 5 сесії Гребінківської міської ради та обговорили підготовку до 6 сесії, на якій планується затвердити звіти про виконання Програм та бюджету за 2020 рік та ряд інших важливих рішень.

Згідно інформації керівників медичних закладів поінформували про епідемічну ситуацію в громаді щодо захворюваності населення на гострі респіраторні захворювання та COVID-19. Від початку карантину на Гребінківщині діагностували 251 випадок захворювання на COVID-19, 14 людей нажаль померли. Розпочалася підготовка до проведення вакцинації від COVID-19, сформовано мобільні бригади для першого етапу щеплень. Багато мешканців громади звертаються до міської ради за матеріальної допомогою на лікування від COVID-19, хоча МОЗ звітує про безкоштовне лікування таких хворих. За роз’ясненнями з цього питання вирішили звернутися до Обласного департаменту охорони здоров’я.


Щотижнева апаратна нарада (3 лютого 2021 р.)
 

Комунальники працюють у посиленому режимі, звільняючи місто від снігу. Незважаючи на негоду, вже вночі почали розчищати дороги та тротуари. До розчистки від снігу у сільських населених пунктах громади долучилися фермерські господарства, за що їм висловили вдячність старости. Разом, спільними зусиллями створено комфортні умови, щоб мешканці громади могли дістатися на роботу, до школи, вчасно отримати медичну допомогу.

Крім того на нараді йшлося про стан виконання бюджету; про надання матеріальних допомог; про «соціальне партнерство» з фермерськими господарствами та інші.

Підсумовуючи нараду, надано ряд доручень керівникам комунальних підприємств, закладів та начальникам структурних підрозділів міської ради та її виконавчих органів для виконання.

Схожі матеріали:
👁 758
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: ОТГ, підсумки роботи, щотижнева нарада, гребінківська громада, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ