Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.08.2018

Школяр з Полтавщини виборов «золото» на Міжнародній олімпіаді з хімії


Цьогоріч обдарованих юних хіміків приймали у Братиславі (Словаччина) та у Празі (Чехія)


Школяр з Полтавщини виборов «золото» на Міжнародній олімпіаді з хіміїМіжнародна олімпіада з хімії (International Chemistry Olympiad – IChO) проходила 19-29 липня в Чехії і Словаччині. У ній взяли участь понад 300 знавців хімії з 76 країн. Україну представляли 4 школярі, серед яких і наш земляк – учень Кременчуцької НВК №4. Про це повідомляють на сайті Міністерства освіти і науки України.

Олімпіада IChO-2018 – ювілейна. Цього року її проводили вже вп’ятдесяте. Мета олімпіади - стимулювати інтерес молоді до хімії, укріпляти дружбу молодих людей із різних країн, сприяти міжнародній співпраці та взаєморозумінню.

Щороку International Chemistry Olympiad проходить в різних країнах. Цьогоріч обдарованих юних хіміків приймали у Братиславі (Словаччина) та у Празі (Чехія). Всього участь у ювілейній олімпіаді взяли 300 знавців хімії з 76 країн. Із них четверо українців, кожен з яких повернувся додому з медаллю. Ольга Ващенко з Харківської гімназії № 47, Дмитро Царенко з Харківського фізико-математичного ліцею № 27 та Артем Янчак з Львівського фізико-математичного ліцею завоювали «срібло». А наш земляк, учень Кременчуцького НВК № 4 Кирило Данилейко, здобув медаль найвищого ґатунку.

– Вітаю талановитого юного хіміка Кирила Данилейка! Пишаюся, що не лише на олімпіадах, змаганнях, конкурсах обласних та всеукраїнських рівнів маємо перемоги. На різноманітних заходах міжнародного рівня наші земляки також демонструють високі  результати. Переконана, з кожним роком все більше медалей відправлятиметься до Полтавщини, – зазначила директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко.

Школяр з Полтавщини виборов «золото» на Міжнародній олімпіаді з хімії
 

Під час Міжнародної олімпіади з хімії учні виконували п’ятигодинне практичне завдання в лабораторії та проходили чотиригодинний письмовий іспит. Учасники завоювали 95 бронзових, 65 срібних та 35 золотих медалей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківщина отримала перші набори LEGO для цьогорічних першокласників

Паралельно з олімпіадою по хімії, з 21-29 липня у Лісабоні (Португалія) проходила олімпіада з фізики (International Physics Olympiad – IPhO). Участь у ній взяли 400 учасників з 90 країн. Вони вирішували задачі та виконували лабораторну роботу.


Школяр з Полтавщини виборов «золото» на Міжнародній олімпіаді з хімії
 

На IPhO Україну представляли 5 юних фізиків, кожен з яких також повернувся додому з медаллю.

 
Школяр з Полтавщини виборов «золото» на Міжнародній олімпіаді з хімії


Схожі матеріали:
👁 925
Категорія: Шкільний екран
Теги: Словаччина, олімпіада, хімія, Чехія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ