Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.08.2020

Смартфони Xiaomi ведуть приховану зйомку вашого особистого життя


Дану інформацію поширили користувачі форуму Reddit. Вони проаналізували приховані настройки телефону Xiaomi Mi 9T


Незалежні експерти з’ясували, що в смартфонах Xiaomi встановлена прихована камера, якої немає в схемах телефонів. Даний шпигунський модуль може непомітно для власників фіксувати те, що відбувається і передавати дані зловмисникам в режимі реального часу.


Xiaomi Mi 9T Pro
 

Дану інформацію поширили користувачі форуму Reddit. Вони проаналізували приховані настройки телефону Xiaomi Mi 9T, помітивши там неоднозначну інформацію про наявність в пристрої камери, яка не згадується в технічній документації. Покопавшись в смартфоні, вони виявили шпигунський модуль – він встановлений всередині дисплея, де його практично неможливо спомітити випадково. Даний модуль також відповідає за зчитування відбитку пальця, а ще може робити фотографії в будь-який момент.

Так як об’єктив розташований прямо в дисплеї, він може фотографувати обличчя користувача, довколишній простір і будь-які дрібниці в кожен момент. Дозвіл камери дуже низький, проте вона може відобразити подробиці того, що відбувається – чи використовується зараз смартфон, в якому місці знаходиться користувач і встановити його особистість.


Xiaomi Mi 9T Pro
 

Більш того – експерти впевнені, що такий об’єктив вмонтований в кожну сучасну модель смартфонів Xiaomi, так як компанія часто використовує один і той же дактилоскопічний сканер в різних пристроях.

Фахівці також з’ясували, що до даного модулю можна досить легко отримати доступ, якщо знати про його існування. Тобто зловмисники вже зараз могли його використовувати для шантажу власників техніки.

Громадськість сколихнула ця інформація, тому безліч людей відразу ж звернулися в Xiaomi з вимогою видалити модуль і пояснити ситуацію. Але поки керівництво компанії ніяк не відреагувало на звернення.

Схожі матеріали:
👁 609
Категорія: Технології
Теги: смартфон, Смартфони Xiaomi, Xiaomi, особисте життя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ