Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.09.2017

Сьогодні православні відзначають Різдво Пресвятої Богородиці


Це перше свято після індикту - церковного нового року


Різдво Пресвятої БогородиціАрхангел Гавриїл повідомив праведному подружжю радісну новину - що їхні молитви почув Господь і у них народиться Преблагословенна Донька Марія.  

Православні християни сьогодні, 21 вересня, відзначають одне з дванадцяти головних церковних свят (двунадесятих) - Різдво Пресвятої Богородиці.

Це перше свято після індикту - церковного нового року. Про народження Пресвятої Богородиці пророкували за багато століть до цієї події. Ці пророцтва, викладені в Старому Завіті, читаються на вечірньому богослужінні, напередодні свята.

За церковним переданням, Діва Марія була довгоочікуваною дитиною Іоакима й Анни. Сім'я жила в Назареті. Довгий час вони були бездітними, бо подружжя було безплідним. Євреї вважали, що бездітність - це кара Божа за важкі гріхи. Подружжя дожило до похилого віку, але не переставало сподіватися на милість Божу і вірити, що Він може дарувати їм немовля. Вони пообіцяли Богу, що віддадуть дитину для служіння в храм, якщо вона народиться.

Одного разу Іоаким приніс в Єрусалимський храм жертву Богу, але первосвященик відмовився приймати її, бо вважав старого грішною і недостойною людиною. Іоаким вирушив у пустелю, і зі сльозами на очах, молився про дарування дитини, яка зніме ганьбу з їхньої сім'ї. Свята Анна, довідавшись про те, що трапилося в храмі, розплакалася, але не нарікала, а молилася Господу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдво Пресвятої Богородиці: звичаї і прикмети свята

Потім архангел Гавриїл повідомив праведному подружжю радісну новину - що їх молитви почув Господь і у них народиться Преблагословенна Донька Марія. Так і сталося, справдилися старозавітні пророцтва.

Іоакима й Анну, дідуся та бабусю Іісуса Христа, Православна Церква називає богоотцями.

На Святій Горі Новий скит Різдва Богородиці, що відноситься до обителі Святого Павла, цього дня святкує панігір.

Різдво Пресвятої Богородиці


Схожі матеріали:
👁 887
Категорія: Актуально
Теги: Різдво Пресвятої Богородиці, перше свято після індикту




Всього коментарів: 1

0
1 Grigorievna Svitlana   (21.09.2017)
Вітаю всих Круподеринчан з храмом!!!Хай у вас все буде гаразд і всим здоровиться!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ