Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.01.2017

Сьогодні православний світ святкує Різдво


У ніч з 6 на 7 січня усі українські православні церкви зустріли Різдво Христове


Сьогодні православний світ святкує Різдво Достовірна дата народження Христа невідома. Святе Письмо не вказує ні дня, ні року, коли саме народився Христос.

Літочислення, покладене в основу нашої ери, було зроблено в 525 році римським монахом, папським архіваріусом Діонісієм Малим, який керувався даними Хронографічного збірника за 354 рік.

В ході більш пізніх досліджень було виявлено, що Христос народився на 5 чи 6 років раніше. Читайте також Сьогодні православні та греко-католики відзначають Святвечір Рішення про святкування Різдва Христового 25 грудня було прийнято на Ефеському церковному соборі в 431 році.

Далі це свято запровадили у Константинополі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Христос раждается – славите Его!

В Україні християни східної традиції святкують Різдво 7 січня. Невід'ємним атрибутом святкування Різдва в Україні є колядки, в яких прославляється новонароджений Христос.

Колядники йдуть від будинку до будинку, сповіщаючи новину - народження Божого Агнця. У всіх храмах відбуваються святкові Різдвяні Літургії.

Схожі матеріали:
👁 1047
Категорія: Актуально
Теги: колядники, Різдвяні Літургії, різдво




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ