Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.02.2016

Спільне засідання виконавчого комітету міської ради та постійних комісій міської ради


Звіт про результати діяльності за 2016р. надав Гребінківський відділ національної поліції


18 лютого відбулося спільне засідання виконавчого комітету міської ради та постійних комісій міської ради: комісії з питань бюджету, фінансів, підприємництва, управління майном та комісії з питань соціально-економічного розвитку, будівництва, житлово-комунального господарства, торгівлі, транспорту, земельних відносин, екології, раціонального природокористування.

В засіданні прийняли участь: міський голова, секретар міської ради, секретар виконкому, керівники та спеціалісти відділів міської ради, члени виконкому, члени постійних комісій і розпорядники бюджетних коштів.

В ході роботи було розглянуто ряд питань виконавчого комітету та питань, які запропоновані на розгляд 3-ї сесії міської ради.  На початку засідання було заслухано звіти одержувачів бюджетних коштів котрі отримали їх з міського бюджету в 2015 році на реалізацію міських програм.

Звіт про результати діяльності за 2016р. надав Гребінківський відділ національної поліції. Начальник відділу превентивної діяльності Гребінківського відділу поліції майор поліції Микола Корчемаха, прозвітував щодо коштів, які були виділені з міського бюджету в 2015 році  в сумі 20 000 грн. на реалізацію заходів з профілактики злочинності та правопорушень. Також поліцейський проінформував присутніх про стан оперативної обстановки міста та роботу, яка була проведена з початку 2016 року та про виконання рішення 2-ї сесії Гребінківської міської ради 7 скликання від 14.12.2015р. « Про дотримання правил дорожнього руху».

Цапенко Л.В., секретар міської ради, інформувала про затвердження звіту про використання коштів на реалізацію міських програм,  а саме:
- Підтримки військовослужбовців, які проходять службу в зоні АТО та членів їх сімей на 2015рік;(матеріальна допомога, компенсування квартплати, компенсування харчування в дитячих садочках) разом 40 368грн.

- Соціального захисту окремих незахищених категорій населення на 2015 рік; ( матеріальні допомоги: на лікування, на поховання, поховання безрідних, ліквідаторам ЧАЕС, інвалідам 1групи) – 27 500 грн.

- Програма забезпечення багатоквартирних жилих будинків засобами обліку теплової енергії у м.Гребінка на 2015 рік. Згідно програми було встановлено теплові лічильники на 6 будинках міста: 3 з яких шляхом спів фінансування з жителями будинків. Витрачено 268 719грн.

- Програма роботи з обдарованою молоддю на 2015 рік, було використано 4600 грн. Кошти згідно програми були використанні на нагородження грошовими винагородами  учнів-переможців та призерів обласного етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад, учнів-переможців та призерів обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, переможців та призерів Всеукраїнських фестивалів, конкурсів, спортивних змагань та  педагогічних працівників, які їх підготували.

- Програма підтримки соціально – економічного розвитку міста на 2015 рік.(виконання заходів в 2015р.) До неї ввійшли: поточний ремонт ДНЗ «Теремок»- 34 508грн, поточний ремонт БДЮТ – 20 000 грн, придбання картриджа для БДЮТ – 600грн, придбання фарби для поточного ремонту актового залу ЗОШ №4 – 2500грн, медикаменти для центральної районної лікарні – 60 000 грн., медикаменти для Гребінківського центру первинної медико-санітарної допомоги – 21 500, новорічні подарунки – 16100 грн, гірлянди для новорічної ялинки – 10 000грн,   заборгованість: по теплопостачанню – 28 777грн., та за продукти харчування – 3 478 грн.

- Програма сприяння організації цивільного захисту населення, пожежної безпеки та охорони громадського порядку у м.Гребінка на 2015 рік. Доповідав Сидоренко А.М., виділені кошти в сумі 5000грн. витрачені на паливо мастильні матеріали.

- Програма підтримки організації «Союз Чорнобиль України» на 2015 рік. Доповідав Петренко М.П., голова організації. Отримані кошти в сумі 6 000 грн використані на надання організацією матеріальної допомоги інвалідам ліквідаторам Чорнобильської АЕС.

- Програма підтримки діяльності Гребінківської районної організації ветеранів на 2015 рік. Доповідав Неруш В.М, голова районної організації ветеранів. Кошти отримані від міської ради в сумі 4 000 грн. були використані на організацію та проведення таких заходів як: 70 років з дня визволення України, 9 травня, організація екскурсій для учнів шкіл.

- Програма підтримки та розвитку фізичної культури і спорту на 2015 рік,  розвитку футболу в місті,  організації оплачуваних робіт в м.Гребінка на 2015 рік (в частині громадських робіт на Спорткомплексі). Доповідав  Копилов Ю.П., директор комунального закладу «Спортивний комплекс в м. Гребінка». Всього у 2015 році міською радо було виділено під програми 403 376 грн.  В тому числі отримання футбольної команди локомотив, громадські роботи, підтримка спорткомплексу. Спортивним комплексом було зароблено близько  485 тис.грн. після сплати всіх необхідних платежів, залишилось 185 тис.грн котрі були витрачені на утримання спорткомплексу: придбаний водонагрівач, міні-трактор газонокосарка, штори, проведений ремонт даху, душових, кімнат для спортсменів, сидінь одного сектору на центральному стадіоні.  Об’єми спортивного комплексу вагомі, і нинішнього фінансування не достатньо, тож необхідно знайти спільне вирішення цієї проблеми, залучити кошти району і області.  

- Програма підтримки житлово-комунального господарства, покращення благоустрою, організації оплачуваних громадських робіт ( в частині громадських робіт комбінату комунальних підприємств). Доповідала Назаренко Світлана Сергіївна, головний інженер комунального підприємства «Гребінківський комбінат комунальних підприємств», в.о. керівника підприємства, та спів доповідала Бондаренко Л.В. – головний бухгалтер.  Дотація житлово –комунального господарстка в 2015 році склала 1 232 519 грн. Згідно програми покращення благоустрою  м.Гребінка на 2015 рік виділено міською радою 2 422 174 грн., сюди ж входить з.п.працівників з благоустрою, вуличне освітлення (91222 грн), придбання господарських товарів, ямковий ремонт доріг ( 922 336 грн), капітальний ремонт вулиці Ульянова (527 014грн), капітальний ремонт житлових будинків (408 438грн).  Профінансовано громадські роботи в сумі 29 953 грн.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вирішуємо актуальні питання сьогодення (огляд наради у міського голови)

На засідання була запрошена Гордієнко О.Є., заступник начальника Гребінківського БМЕУ, яка надала інформацію про тариф на централізоване водопостачання та якість питної води в місті.  В 2015 році було надано послуг на водопостачання : 53% - населенню, 20% - підприємствам, 6% - бюджетним організаціям , 21 % - втрати при водопостачання.

Контроль за якістю питної води здійснює лабораторія згідно графіку проведення. По аналізам води із свердловини – вода відповідає вимогам, але присутнє  вторинне забруднення , таке як старі водогінні системи міста, через які вода насичується залізом і іржею. Необхідно відмітити, що тарифи на водопостачання і водовідведення розраховує й приймає національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Новий тариф на водопостачання і водовідведення вступив в дію 09.01.2015р., а попередній переглядався в 2006 році. Зрозуміло що вартість на товари і послуги зросли в рази, тож і вартість тарифів значно підвищилась.

Про розгляд звернень громадян, підприємств, організацій та установ щодо земельних відносин надав інформацію спеціаліст-землевпорядник Приліпко І.П.

 Черненкова І.В., начальник відділу фінансово господарського забезпечення,   доповіла про підсумки виконання бюджету міста за 12 місяців 2015 року та  внесення змін до бюджету міста на 2016 рік.
Членами виконавчого комітету та постійних комісій  було обговорено та схвалено нові назви вулиць та провулків які розміщені на території Гребінківської міської ради. Про проведену роботу з питання обговорення нових назв вулиць, які тривали з 20 січня по 9 лютого поточного року , та про висновки профільної комісії доповіла Цапенко Л.В., секретар міської ради. Розглянуто лист Гребінківської районної ради та внесені доповнення щодо передачі закладів дошкільної та позашкільної освіти в спільну власність територіальних громад без передачі цілісних майнових комплексів. Також було рекомендовано сесії затвердити Програму соціально-економічного розвитку м.Гребінка на 2016 рік. та  Про заплановані заходи програми доповіла Цапенко Л.В., секретар міської ради. Погоджений розподіл вільних бюджетних коштів бюджету міста на 2016р.

Під час підготовки сесії виникло ще ряд питань, які були обговоренні на засіданні та включені до порядку денного. До них було віднесене питання про затвердження програми захисту тварин від жорстокого поводження на території Гребінківської міської ради на 2016 рік. Згідно якої міська рада  виділяє 10 000 грн.

Також обговорено питання створення служби ведення реєстру територіальних громад ( місця проживання фізичних осіб), погодження проекту Договору про співробітництво територіальних громад, згідно якого створення служби відбуватиметься шляхом спів фінансування всіх територіальних громад Гребінківського району.

З усіх питань порядку денного прийняті відповідні рішення.

Схожі матеріали:
👁 1399
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: поліція, ЧЕАС, міський голова, Гребінка, БДЮТ, населення




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ