Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.07.2022

У Фінляндії запустили систему високотемпературного зберігання тепла на основі піску


Система використовує звичайний сухий пісок без будь-якої спеціальної обробки як середовище зберігання та працює з трубами, що містять повітря


зберігання тепла на основі піску

Фінська комунальна компанія Vatajankoski та фінський стартап Polar Night Energy запустили систему високотемпературного зберігання тепла на основі піску, яка забезпечуватиме централізоване теплопостачання міста Канкаанпяя на заході Фінляндії.

Сховище розташоване в районі електростанції, керованої Ватаянкоскі і має 100 кВт теплової потужності та 8 МВт-год енергетичної потужності. Сховище вбудоване у сталевий контейнер розміром 4 м х 7 м і здатне зберігати електроенергію у вигляді тепла протягом кількох місяців при температурі від 500 до 600°С.

"Будівництво сховища пройшло успішно, особливо якщо врахувати, що рішення є абсолютно новим", - сказав технічний директор Polar Night Energy Маркку Юленен. «Нам вдалося привести все до ладу, незважаючи на деякі труднощі та невелику затримку. Нині пісок уже гарячий».

Vatajankoski використовує тепло, що виділяється сховищем, для використання відпрацьованого тепла, отриманого від серверів даних, призначених для високопродуктивних обчислень.
 
"Залежно від сезону температура 60-градусного відходить тепла від серверів повинна бути підвищена до 75-100 градусів перед подачею в мережу централізованого теплопостачання", - йдеться в заяві Polar Night Energy.


зберігання тепла на основі піску
 

Компанія заявила, що розмір системи може варіюватися від десятків до тисяч кубічних метрів і розташовуватися або в циліндрі, як у проекті в Канкаанпяя, або під землею, залишаючи мінімальний простір з квадратних метрів, що часто високо цінуються, на будівельних майданчиках.

Система використовує звичайний сухий пісок без будь-якої спеціальної обробки як середовище зберігання та працює з трубами, що містять повітря. Коли це повітря нагрівається, воно прокачується трубами і досягає піску, який, у свою чергу, нагрівається до 600 С.

Подібні системи були розроблені Національною лабораторією відновлюваних джерел енергії Міністерства енергетики США (NREL) та Magaldi Green Energy.

Схожі матеріали:
👁 407
Категорія: Технології
Теги: зберігання тепла, теплопостачання, зберігання енергії




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ