Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.04.2022

У Міністерстві освіти працюють над переглядом програми із зарубіжної літератури


У Міністерстві освіти створили робочу групу, яка перегляне зміст програми курсу «Зарубіжна література»


Перегляд програми із зарубіжної літератури

У МОН створили робочу групу, яка перегляне зміст програми курсу «Зарубіжна література» на доцільність присутності в курсі творів російських авторів.

Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет в ефірі національного телемарафону.

За його словами, внаслідок розв’язання росією війни російський наратив, наратив приналежності до чогось російського викликає в українців внутрішнє обурення та агресію.

«Це пов'язано з тим, що дуже багато людей загинули, завдано багато руйнувань, зруйновані людські долі, майже кожного українця торкнулася війна», – пояснив Сергій Шкарлет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учнів-ВПО зможуть оцінювати лише за оцінками ІІ семестру

Водночас міністр зазначив, що до процесу вилучення творів необхідно підходити вибірково, тому робоча група має чітко оцінити необхідність присутності творів російських авторів у курсі.

«Дуже глибоко переглянемо всі твори, які до цього часу були рекомендовані в курсі «Зарубіжна література» і дуже критично поставимося до змісту цього предмета», – підкреслив Сергій Шкарлет.

Схожі матеріали:
👁 502
Категорія: Шкільний екран
Теги: Перегляд програми, розв’язання росією війни, зарубіжна література




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ