Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.09.2014

У «Полтаваобленерго» розповіли, як економити електроенергію


Найбільше електроенергії економиться, якщо використовувати її у «непікові» години


Як економити електроенергію – поради від «Полтаваобленерго»

– Найбільше електроенергії економиться, якщо використовувати її у «непікові» години. Існує поняття ранкового і вечірнього максимуму. Якщо обходити ці години і вмикати енергоємні прилади, наприклад, вночі, економія буде суттєвою.

Звичайно, споживач зможе зекономити використану електроенергію, якщо слідкуватиме за тим, щоб вона не використовувалася даремно, тобто вимикатиме світло тощо, – зауважили в прес-службі «Полтаваобленерго».

 Зекономити можна, встановивши зонний прилад обліку спожитої електроенергії.

 Зменшити свої витрати можна просто, замінивши електролічильник на багатозонний, який дає можливість розраховуватися за спожиту енергію згідно з тарифами, що залежать від часу доби.

 Наразі в Україні існує два основні види лічильників електроенергії: звичайний і диференційований (за періодами часу – двозонний і трьохзонний). За першим споживач платить за спожиту електроенергію за повним тарифом. Проте кожен має право сам вибирати прийнятний для нього вид тарифу на електроенергію.

 У разі використання двозонного приладу обліку, що ділить добу на два періоди, вдень, з 7 до 23-ї години, споживач сплачує за електроенергію за повним тарифом. У нічний час доби застосовується коефіцієнт 0,7 тарифу, тобто вартість цієї послуги складає 70% тарифу і споживач отримує 30% знижки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на бензин у Полтавській області у вересні 2014

 Трьохзонний прилад обліку, відповідно, поділяє добу на три періоди. У години масового споживання, з 8 до 11-ї та з 20 до 22-ї, електроенергія коштує найдорожче – 1,5 тарифу. Але вночі споживач економить 60% від повного тарифу, сплачуючи лише 0,4 його вартості. В інший час, з 7 до 8-ї, з 11 до 20-ї та з 22 до 23-ї діє повний тариф.

 Перехід на такі розрахунки буде ефективнішим, якщо енергоємні прилади використовувати в нічний час: пральні та посудомийні машини, водонагрівальні та опалювальні котли.

 Щоб перейти на багатозонний прилад обліку, необхідно звернутися у філію «Полтаваобленерго» за місцем проживання, де вам нададуть детальні рекомендації щодо встановлення двозонного або трьохзонного приладу обліку.

kolo.poltava.ua



Схожі матеріали:
👁 1288
Категорія: Актуально
Теги: Полтаваобленерго, Економія, електроенергія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ