Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.05.2023

Установка Captura допоможе видалити гігатони вуглекислого газу з океану


Технологія DOC здатна видобувати гігатони вуглецю з океану


Установка Captura допоможе видалити гігатони вуглекислого газу

Компанія Captura Corporation розробила революційний план скорочення викидів вуглекислого газу шляхом створення водоочисного споруди серед океану. Компанія має намір витягувати вуглекислий газ з океанської води та випускати очищену воду назад в океан, використовуючи тільки відновлювану електроенергію та океанську воду.

Очищення від вуглецю здійснюватиметься за допомогою запатентованого компанією процесу електродіалізу, який отримав назву Direct Ocean Capture (DOC). DOC генерує потік CO2, який можна вловлювати або повторно використовувати для виробництва продуктів із низьким вмістом вуглецю, щоб пом'якшити несприятливі наслідки зміни клімату. Компанія прагне досягти великомасштабного видалення вуглецю з меншими витратами, ніж існуючі методи.

Технологія DOC здатна видобувати гігатони вуглецю з океану. Процес починається з подачі фільтрованого потоку океанської води на підприємство, де технологія електродіалізу використовується для створення кислоти.

Ця кислота потім додається до океанської води, викликаючи хімічну реакцію, яка витягує CO2 з води. Процес прискорюється за допомогою газорідинного контактора та вакуумного насоса, в результаті чого виходить очищений потік двоокису вуглецю, який можна використовувати або ізолювати.


Установка Captura допоможе видалити гігатони вуглекислого газу
 

Процес нейтралізації потоку океанської води здійснюється шляхом додавання лужної основи. Це допомагає поглинати атмосферний вуглекислий газ, після чого обезуглерожена вода повертається до океану. Ця вода може потім вступити в реакцію з атмосферою, виділивши еквівалентну кількість CO2. Після фільтрації морська вода має чудову здатність повторно поглинати таку ж кількість CO2 з атмосфери, яка була спочатку видалена. Ця унікальна здатність робить її ефективним інструментом для пом'якшення наслідків зміни клімату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радар ieMHR здатний виявити малопомітні цілі в радіусі до 100 км із оглядом на 360 градусів

У 2022 році Captura створила свій перший пілотний об'єкт в океані як автономний підрозділ у Ньюпорт-Біч, Каліфорнія. Компанія використовувала безперервний потік океанської води для вимірювання продуктивності системи та внесення необхідних покращень.

Установка Captura допоможе видалити гігатони вуглекислого газу
 

Після успіху пілотних випробувань Captura планує створити свою другу систему прямого уловлювання в океані, яка може очищати океан від 100 тонн вуглекислого газу на рік. Щоб просувати технологію, Captura проводитиме моделювання океану та розробку технологій з метою подальшої перевірки, масштабування та покращення своїх інноваційних процесів.

Схожі матеріали:
👁 367
Категорія: Технології
Теги: CO2, уловлювання CO2, вуглекислий газ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ