Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.07.2021

Вчені створили метод вирощування м'яса на основі трави


Вчені помітили, що структура деяких трав схожа на структуру волокон м'яса. Цю інформацію вони вирішили впровадити в свою технологію.


Фахівці з Великобританії змогли виростити м'ясо.

Вчені помітили, що структура деяких трав схожа на структуру волокон м'яса. Цю інформацію вони вирішили впровадити в свою технологію. Розробники скористалися целюлозним каркасом, щоб поліпшити створюваний продукт. Результати розміщені в Journal of Biomedical Materials Research.


м'ясо
 

Дослідники використовували трави для створення м'язових клітин. Потім вони взяли жито, овсяницу і тонконіг, потім вирішили видалити з них клітини і заселили залишився каркас миобластами.

Структура позаклітинного матриксу трави допомогла діляться клітинам вишикуватися в паралельні ряди. За допомогою такого методу вийшло створити тривимірну м'язову тканину.

Повідомляється, що вчені хочуть поліпшити метод, щоб збільшити число клітин на трав'яному каркасі.

Раніше американські фахівці довели, що штучне м'ясо корисніше натурального.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявлено нову схожість коронавируса SARS-CoV-2 з вірусом кажанів

Нагадаємо, що в кінці минулого року ізраїльські вчені заявили про те, що готові вирощувати штучне м'ясо на Місяці або навіть Марсі.

Компанія займеться вирощуванням штучного м'яса за допомогою технології 3D-друку. Вони відзначили тоді, що на Землі м'ясо зростає тонкими шарами, а інші планети посприяють прискоренню процесу.

Схожі матеріали:
👁 402
Категорія: Технології
Теги: вчені, м'ясо, технології, продукти харчування




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ