Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.04.2021

Вчені створили найшвидшого в світі робота-собаку


Робот працює на базі штучного інтелекту, що дозволяє «автоматичному» вихованцеві усвідомлювати те, що відбувається і розуміти всі команди.


Вчені з Китаю представили новий пристрій - робота-собаку. Його особливістю є висока швидкість пересування - близько 15 кілометрів на годину. За цим показником створений китайськими фахівцями робот перевершує всі аналогічні розробки.

робот-собака
 

Швидкість пересування електронної собаки в кілька разів нижче, ніж у його біологічного прототипу. Втім, поки це єдиний критерій, в якому новинка поступається живому псу, повідомляють китайські ЗМІ.

Робот працює на базі штучного інтелекту, що дозволяє «автоматичному» вихованцеві усвідомлювати те, що відбувається і розуміти всі команди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названа головна вразливість нового пристрою від Apple

Новинка вже протестована фахівцями. Спочатку собака виконувала прості дії, наприклад, переносила речі з однієї точки в іншу.

Також пристрій може стати поводирем для сліпих людей, замінивши справжнього вихованця.

У майбутньому очікується розширення функціоналу робота. Додати нові функції нескладно: алгоритм побудований таким чином, що перепрограмування здійснюється досить швидко.

Схожі матеріали:
👁 466
Категорія: Технології
Теги: новинка, робот, собака, КНР Китайська Народна Республіка, вчені, швидкість




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ