Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.04.2024

Вимірювальні прилади: види та функції


Тепловізори — це спеціальне професійне обладнання, що належить до категорії оптико-електронних приладів


Необхідність здійснювати певні вимірювання виникає як у побуті, так при виконанні багатьох видів робіт. Існують різні види вимірювальних приладів, які відрізняються за призначенням та принципом роботи. Вони можуть бути механічними та електронними. Електронні різновиди дозволяють отримати точніші результати, а користуватися ними просто і зручно. 

вимірювальні прилади

Основні категорії вимірювальних приладів

Спеціальне обладнання для вимірювання різноманітних параметрів широко застосовується у промисловості, будівництві, під час проведення лабораторних та наукових досліджень. Воно необхідне також рятувальникам та військовим. Багато пристроїв придатні для домашнього використання. 

Вимірювальні прилади поділяються на кілька категорій. Зокрема, вони можуть бути:

  • показовими — демонструють наявне значення вимірюваного показника;

  • самописними — фіксують та записують параметри протягом певного періоду;

  • сигнальними  — подають звуковий або світловий сигнал, коли результат вимірювання готовий;

  • регулювальними — можуть не лише вимірювати, а й підтримувати потрібні показники в заданому діапазоні;

  • автоматичними — запрограмованими комп'ютерною програмою на певні параметри роботи. 

За призначенням устаткування може бути побутовим, напівпрофесійним, професійним. 

Також вимірювальні пристрої поділяються на види залежно від своєї основної функції. Наприклад, для вимірювання радіоактивності застосовують портативні дозиметри. Серед споживачів користуються популярністю прилади, призначені для вимірювання різноманітних характеристик питної та технічної води. З їх допомогою можна визначити рівень кислотності, провідність, жорсткість, окисно-відновний потенціал тощо. 

Дізнатися показник pH води, розчинів, напоїв, соків можна за допомогою ручного pH-метра. Цей прилад дозволяє вимірювати кислотність навіть у напівтвердих речовинах: свіжому м'ясі, сирі, зволоженому ґрунті. Сучасні pH-метрти — це цифрові, повністю автоматизовані пристрої, користування яким не потребує додаткових пристосувань. Є комплексне обладнання, яке крім кислотності показує окисно-відновний потенціал та температуру рідини. Використання універсальних аналізаторів дає змогу визначати також загальну кількість розчинених речовин, солоність та електропровідність води. Для вимірювання кількості кисню застосовують оксиметри. 

Тепловізори: особливості використання

Тепловізори — це спеціальне професійне обладнання, що належить до категорії оптико-електронних приладів. Його призначення — візуалізація температурного поля та вимірювання температури. Він перетворює інфрачервоне випромінювання від предметів та живих організмів у візуальний образ. 

Тепловізори бувають стаціонарні і портативні. Сучасні мобільні пристрої мають широкий функціонал та використовуються для різних потреб. Вони дають змогу швидко виявити збої в роботі електричного, електронного та механічного обладнання.

Компактні розміри дозволяють використовувати прилади не лише у промислових, а й у польових умовах. Їх застосовують працівники сільського господарства, археологи, геологи, мисливці, рятувальники, військові. Новітні тепловізори мають опцію підключення до комп'ютера, ноутбука чи смартфона. Програмне забезпечення дає можливість аналізувати та документувати результати вимірювань. 

Придбати якісні вимірювальні прилади від провідних виробників електроніки пропонує інтернет-магазин NanoMarket. Наша продукція має сертифікати якості та відповідає чинним нормативам.


Тепловізор


Схожі матеріали:
👁 90
Категорія: Прес-реліз
Теги: вимірювальні прилади, тепловізор




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ