Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.05.2019

Захищаємо свердловинний насос


Чому ламаються свердловинні насоси? Найпоширеніші проблеми


У системі водозабору застосовується дороге устаткування. Величезне значення має і професіоналізм фахівців, які займаються монтажними роботами. Дуже важливий захист свердловинного насоса від сухого ходу.

Небезпечно працювати в подібному режимі зважаючи на складність діагностики. Що стосується суми, яку доведеться заплатити за відновлення, то її можна порівняти з ціною нового устаткування. Неправильні умови експлуатації приводять до несправностей, у такому разі устаткування не підпадає під гарантійний ремонт. Виготівники завжди пишуть в інструкції, яке середовище є робочим. Ось чому варто встановити особливий захист на будь-який різновид свердловинного насоса.


Вихревой погружной насос Водолей
 

Особливості захисту

У цьому питанні величезне значення має комплексний підхід. Треба враховувати кожен чинник, із-за яких пристрої можуть опинитися в непридатному стані. Приміром, можливий гідроудар, який означає, що тиск на вході різко підвищується. Істотні коливання стають причиною механічних ушкоджень.

Ще одна проблема - це суспензії твердих часток. Якщо фільтрація погана, то усередині пристрою виявляться дрібні включення, які не розчиняються у воді. Третьою проблемою є сухий хід. Коли воду усередині замінює повітря, часто виникає перегрівання. У результаті деталі деформуються, а потужність знижується.

Чому ламаються свердловинні насоси? Найпоширеніші проблеми

Знаючи ворога в обличчя (а в нашому випадку їх декілька), простіше вибрати адекватні способи боротьби з ним - це неякісне електроживлення, вміст піску і інших домішок у воді, перевантаження, перегрівання, "сухий хід".

Є декілька ситуацій, коли устаткування починає погано працювати. Часом вся річ у тому, що потужність була розрахована некоректно. Часто встановлюється потужний пристрій, коли дебіт у свердловини невисокий. Прилад досить швидко може викачувати чималий об'єм води, тому вона не заповнює усю місткість.

Ще одна ситуація - це неправильна установка. Часом насоси встановлюються на глибині, яка не є достатньою. Якщо знижується рівень, тобто вірогідність, що виникне сухий хід. Якщо пристрій сильно опускається, то устаткування може засмоктати пісок. У результаті отвір на вході просто забивається.

Третя ситуація пов'язана зі зміною дебіта, яка відбувається сезонно. Захист гарантує стабільність роботи навіть при високій температурі.

Ознаки того, що система вже "під ударом": зниження тиску води і її нерівне подання, підвищення шуму або вібрації, збільшення витрати електрики. Помітивши щось подібне, якнайскоріше проведіть діагностику  і усуньте причини неполадок.

Якщо Вас цікавлять свердловинні насоси Водолій, то їх широкий асортимент представлений в інтернет-магазині - сантехніки, опалення та водопостачання Sanmix за посиланням https://sanmix.net.ua/nasosnoe-oborudovanie/nasosy-skvazhinnye/nasosy-skvazhinnye-vodoley

Схожі матеріали:
👁 800
Категорія: Прес-реліз
Теги: свердловинний насос, захист, насос




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ