Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.09.2017

Запровадження послуги патронату над дитиною


За додатковою інформацією звертайтеся до Гребінківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді


Запровадження послуги патронату над дитиноюВперше в Україні послугу патронату було запроваджено міжнародною благодійною організацією «Партнертсво «Кожній дитині» за підтримки Всесвітнього дитячого фонду (Швеція) спільно з громадами м. Бровари (з 2009р.), м. Біла Церка (з 2011р.) Київської обл., м.Києва (з 2012р.) та м.Умані (з 2015р.) Черкаської областей.було створено 7 патронатних сімей, які прийняли в своїх сім’ях та реабілітували понад 100 дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО поглиблює співробітництво з Україною в галузі науки і заходів, пов’язаних з безпекою

На сьогодні, в рамках державного експерименту, послуги патронату запроваджено:
  • в Київській (4 діючі патронатні сім’ї та 2 створюються),
  • в Черкаській (3 діючі та 2 створюються),
  • в м. Києві (2 діючі патронартні сім’ї),
  • в Дніпропетровській обл. (1 патронатна сім’я діє, ще 1 підготовлена)
На завершальному етапі підготовка кандидатів у патронатні вихователі для Київської (2), Чернігівської (1), Волинської (1) та Житомирської (1) областей.

На фінансування послуги патронату Державним бюджетом України на 2017 рік передбачено видатки в розмірі 36,06 млн. грн. субвенції державного бюджету місцевим бюджетам, що дозволило би за прогнозованими регіональними показниками створити та забезпечити функціонування 154 патронатних сімей.

На 2018р. подано пропозиції про вилілення понад 52 млн. грн. на забезпечення функціонування 197 патронатних сімей.

Запровадження патронату є одним із ключових завдань Міністерства соціальної політики України на 2017 рік, визнано важливою складовою процесу деінституалізації.

Основні стратегічні державні документи, що регулюють питання соціальної  сфери, прав людини, виконання Конвенції про права дитини містять завдання щодо розвитку патронату, як:
  • послугу профілактики соціального сирітства та підтримки вразливих сімей з дітьми;
  • засіб швидкого реагування та попередження жорстокого поводження з дітьми;
  • альтернативу інституційному вихованню: інтернатам, центрам соціально-психологічної реабілітації та притулкам для дітей.
Усі дії щодо дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, спрямовуються на захист прав та інтересів дитини, усунення причин таких обставин і забезпечення безпечних умов її утримання та виховання, надання їй та її батькам комплексу необхідних послуг та соціальної допомоги.

Тобто, у разі якщо у зв’язку із складними життєвими обставинами дитина тимчасово не проживає чи не може проживати із своїми батьками, іншими законними представниками, її утримання та виховання може здійснювати серед інших сім’я патронатного вихователя.

За додатковою інформацією щодо запровадження послуги патронату над дитиню на території Гребінківського району звертайтеся до Гребінківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, м. Гребінка, пров. Олексія Припутня, 1, адмінбудинок, конт. тел. (050) 539-86-18
 







Схожі матеріали:
👁 1228
Категорія: Прес-реліз
Теги: Гребінківщина, діти, послуги патронату




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ