Форум Grebenka.com
[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Гребінківський форум » Тематичні розділи » Спорт » Ковзанка 2016/2017 (Як працює, дата відкриття)
Ковзанка 2016/2017
Admin
Grigoria Slipak
Дата: Вівторок, 06.12.2016, 18:05 | Сообщение # 1


Группа: Администраторы
Сообщений: 58
Статус: Offline
Дорогі відвідувачі! Ковзанка ще не працюєале про її відкриття ми обов'язково сповістимо на нашому форумі.



Прикрепления: 5659272.jpg (58.2 Kb) · 1029642.jpg (52.7 Kb)
 
Гость
Дата: Середа, 07.12.2016, 19:32 | Сообщение # 2


Группа: Гости





7 грудня 2016 р. ковзанка ще працювати не буде. Якщо дозволить погода то можливо завтра (8.12.2016 р.), а поки ви ще не тали на лід пропонуємо дізнатися,

Як правильно падати на лід

Падіння вперед. Найрозповсюдженіше серед фігуристів-початківців падіння вперед. Як правило, спортсмени-початківці падають в цій ситуації на коліна, на лікті та умудряються навіть іноді стукнутись об лід підборіддям. Під час падіння вперед Вам необхідно повернути таз і ноги в повітрі так, щоб зіткнення з льодом приходилось на всю зовнішню поверхню стегна. Але будьте обережні, таз потрібно повернути приблизно на 45°. Якщо Ви повернете ноги на 90°, то можете відбити тазостегновий суглоб.



Мал. 1 Техніка падіння вперед в фігурному катанні
а - неправильно, можна пошкодити зап'ястя, лікоть і коліна;
б - правильно, рука під головою витягнута паралельно до льоду, вона сильно віджимає корпус від льоду, підборіддя притискає до грудей.

Положення тулубу може бути різним. Якщо швидкість невелика, то достатньо підстрахувати себе руками, витягнутими вперед і обов'язково зігнутими в ліктях. Якщо приземлятись на жорсткі руки, можна пошкодити і локтьові и плечові суглоби. З іншого боку вони мають бути хоч і зігнутими, але дуже напруженими. В цій вправі є і щось від звичайних віджимань від підлоги, тому що саме на руки припадає значна доза ударі об лід. Якщо руки Ваші зігнуться зовсім, Ви вдаритесь плечем или підборіддям.

Якщо Ви впали на великій швидкості, то руки можуть не витримати і потрібно модифікувати техніку. Необхідно повернути ще і тулуб, витянувши пряму напружену, ближчу до льоду, руку вперед під голову, як показано на мал. 1. Друга рука в зігнутому напруженому положенні страхує бік. В такій позиції удар розподіляється по більшій поверхні. Нобхідними умовами такого падіння являються: ближча до льоду рука має знаходитись під дуже гострим кутом, по відношенні до льоду, падаючи на нього послизнувшись; друга рука має відштовхуватись від льоду не підставляючи під удар грудну клітину, підборіддя необхідно притискати до грудей. Намагайтесь не гальмувати, а зберегти максимум від руху вперед, щоб вектор падіння був якумога більше під гострим кутом до льоду.

А надалі, коли Ви будете падати на лід, така техніка допоможе Вам після падіння вивернутись на бік чи сісти.

Падіння назад. Таке падіння найбільше розповсюджено серед досвідчених фігуристів, оскільки більшість невдалих стрибків призводять до падіння спиною вперед. При падінні назад неможна підставляти руки, оскільки це може призвести до травми зап'ястя і плечового суглобу.



Мал. 2 Техніка падіння фігуриста назад
а - неправильно, страждають зап'ястя, лікоть, копчик і можно звалитись на зігнуті лікті;
б - правильно, зворот при падінні, сідниці і все стегно лягають на лід, зігнута рука страхує.

Правильна техніка падіння назад (мал. 2) заключається в розовороті тіла у повітрі таким чином, щоб при приземленні удар розподілився на всю поверхню однієї сідниці та стегна, і зігнутої напруженої руки. В процесі падіння тулуб довертається назустріч льоду і друга рука допомогає першій. Така техніка допоможе не тільки зберегти здоров'я, але і миттєво встати.
Така техніка краще виходить при падінні з обертів та стрибків, оскільки обертаючий момент стрибку допомагає розвернути тіло. Якщо Ви падаєте рівно назад, і Вам не вдається повернути тулуб, то зробіть наступне: прогніть спину дугою, прижміть підборіддя до грудей, прямі руки розкиньте в сторони так, щоб вони зовсім ледь-ледь випереджали тулуб. Падаючи перекочуйтесь від низу спини до плечей не разслабляючи спину, руки мають лягти на лід всією поверхнею і бути напруженими. Ні в якому разі не згинайте лікті! Тут, як і при будь-якому падінні на лід, намагайтесь, щоб вектор падіння був якумога більше під гострим кутом до льоду. Перед самим приземленням відштовхніться від льоду в напрямку падіння (не вгору звісно, а паралельно льоду), щоб прокататись, якумога далі. Чим більше Ви прокатаєтесь післе падіння, тим менш болючим виявиться падіння.

Розтяжка



Розтяжка (стретчінг, від англ. stretching - розтяжка, видовження) - ефективний засіб для зміцнення сухожиль. Для профілактики травм голеностопного і колінного суглобів, таких як тендиніт, вивих і нестабільність надколінника, спеціалисти спортивної медицини радять фігуристам постійно виконувати вправи на растяжку м'язів та сухожиль.



Розтяжка Ахілового сухожилля та ікроножних м'зів

Початкове положення. Вправа виконується з початкового положення стоячи. Встаньте обличчям до стіни чи в дверному пройомі. Поставте ліву ногу пальцями на стіну, спираючись п'яткою в підлогу, як показано на малюнку. Нога має бути прямою від п'ятки до копчику. Поставте праву ногу назад на пів шагу і разслабте пальці ноги. Помістіть долонь і передпліччя лівої руки на стіну. Тримайте тіло прямо. Зконцентруйте увагу на м'язах задньої поверхні голені та ахіловому сухожиллі. Зробіть видох, одночасно починаючи подніматись на пальцях правої ноги. Зберігаючи положення тіла прямим, виконайте розтягування, переносячи своє тіло як єдине ціле в напрямку до стіни. Вага тіла при цьому переноситься на м'язи задньої поверхні лівої голені, як показано на малюнку. При рухові вперед використовуйте як праву («задню») ногу, так і м'язи рук. Розтягування м'язів лівої ноги здійснюється пасивно. Намагайтесь виконати рухи пальцями левої ноги, щоб відчути, наскільки розтягнуті м'язи від кінчиків пальців ступні до ікроножного м'язу. Для того, щоб разтянути глибоко лежачі м'язи задньоъ поверхні голені чи ахілове сухожилля, варто почати зі згинання ніг в колінах. Потім виконайте розтягування, розгинаючи ліву ногу в коліні і спираючись п'яткой в підлогу.

Розтяжка згинателів великого пальцю



Початкове положення. Прийміть початкове положення для виконання попередньої вправи «Розтяжка передньої поверхні голені». Захватіть в долонь великий палець ноги, як показано на фотографії. Сконцентруйте увагу на м'язах попередньої поверхні ступні. Виконайте розтягування, натискаючи на палець у напрямку до тулуба і донизу, як показано на малюнку.



Розтяжка підошв

Початкове положення. Вправа виконується в положенні стоячи на колінах. Встаньте на коліна, поставте долоні на підлогу для опори. Поверніть долоні пальцями назад (чи залиште без змін) і підігніть під себе пальці ніг, як показано на малюнку. Сконцентруйте увагу на підошвенних м'язах ступні. Дихання — звичайне. Виконайте розтягування м'язів, спираючись руками в підлогу і переміщуючи таким чином вагу тіла назад, в область стопні.
Прикрепления: 9415562.png (4.0 Kb) · 9451609.png (4.7 Kb) · 5255934.png (2.9 Kb) · 2582199.png (4.4 Kb) · 7888523.png (6.7 Kb)
 
Гость
Дата: Субота, 17.12.2016, 01:18 | Сообщение # 3


Группа: Гости





Ковзанка у Гребінці працюватиме:

Пн. - Птн.
з 17:00 до 19:00 год.
Квитки: дитячі - 5 грн. за дві години,
дорослий - 10 грн. за дві години
 
Admin
Grigoria Slipak
Дата: Субота, 17.12.2016, 15:40 | Сообщение # 4


Группа: Администраторы
Сообщений: 58
Статус: Offline
17 грудня 2016 р. ковзанка працюватиме:

з 17:00 до 19:00 та
з 10:00 до 21:00
 
Гость
Дата: Середа, 04.01.2017, 17:54 | Сообщение # 5


Группа: Гости





4 січня 2016 р., ковзанка працює з з 15:00 по 17:00 (для дітей), 18:00 до 20:00 (для дорослих)
 
comon
Дата: Вівторок, 24.01.2017, 22:05 | Сообщение # 6


Группа: Гости





З давніх-давен, льодовий каток досить популярний у населення як сезонний вид дозвілля.

Безумовно, найбільшу популярність він має у дітей та підлітків, проте і дорослі також із задоволенням проводять час на ньому.

Тому навіть під час довготривалих зимових канікул учні Кулажинської школи не засиджуються вдома перед телевізором або комп’ютером, а намагаються провести цей час з користю для себе і свого здоров’я – на катку в м. Гребінка.

Дехто відвідує цей каток неодноразово і має неабиякий досвід у цьому зимовому виді спорту. Але є і такі дітлахи, які взувають ковзани перший раз. Але всі вони, не залежно від віку та статури, щасливі, радіють зимі та діляться посмішками з оточуючими.

Прикрепления: 9653444.jpg (106.5 Kb)
 
Admin
Grigoria Slipak
Дата: П`ятниця, 27.01.2017, 17:29 | Сообщение # 7


Группа: Администраторы
Сообщений: 58
Статус: Offline
Прикрепления: 3442534.jpg (56.5 Kb)
 
Вікторія
Дата: Субота, 28.01.2017, 12:47 | Сообщение # 8


Группа: Гости





Підскажіть а де в Гребінці можна наточити ковзани?
 
Жека
Дата: Субота, 28.01.2017, 19:39 | Сообщение # 9


Группа: Гости





На шиномонтажі у Обруча дуже гарно точать коньки. Просто супер. 20 грн.
 
Гребінківський форум » Тематичні розділи » Спорт » Ковзанка 2016/2017 (Як працює, дата відкриття)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
Код безпеки: