Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.07.2011

На Землі у нинішньому році населення перевищить 7 млрд



На Землі у нинішньому році населення перевищить 7 млрд

У 2011 році людей на Землі стане більше 7 млрд, а в 2023 році кількість досягне 8 млрд. Такий прогноз ООН опублікувала до Всесвітнього дня народонаселення, що відзначаєся сьогодні, 11 липня.

У 2011 році населення Землі перевищить 7 млрд, а до 2023 року кількість людей на планеті збільшиться до 8 млрд. Такий прогноз опублікували експерти ООН з нагоди Всесвітнього дня народонаселення, що відзначається сьогодні, 11 липня.


Історія дати пов'язана з днем, коли населення Землі досягло 5 млрд. - 11 липня 1987 року. Рівно через два роки за ініціативою Програми розвитку ООН цей день був оголошений міжнародним.

Головна мета Всесвітнього дня - привернути увагу до питань народонаселення, програм розвитку, пошуку вирішення спільних для людства проблем.

Швидке зростання населення світу вже в 60-і роки стало предметом серйозного занепокоєння ООН. З 1960 по 1999 роки чисельність людей, що проживають на планеті, збільшилася удвічі, подолавши в жовтні 1999 року позначку в 6 млрд.

Абсолютний приріст населення на сьогодні становить майже 77 млн людей за рік. Причому 95% з них припадає на частку країн, що розвиваються, тобто бідних.

Це означає, що вже сьогодні 67 млн. дітей у світі не мають можливості здобути освіту, а близько 925 млн. жителів планети відчувають хронічний голод.

Згідно з довгостроковим прогнозом ООН, до 2050 року населення Землі досягне 9 млрд., а до кінця століття складе 10,1 млрд.

При цьому збережеться тенденція приросту чисельності людей здебільшого за рахунок найбідніших країн, що тільки посилить проблему бідності в масштабах усієї планети.

Раніше у Бюро перепису населення США спрогнозували, що у 2050 році найбільш густонаселеною країною земної кулі стане Індія, десь у 2025 році обігнавши Китай. США залишаться на третьому місці - з населенням в 423 млн. осіб (у 2010 році - 308 млн).

За останніми прогнозами Організації об’єднаних націй, чисельність населення України до 2050 року складатиме 30 млн людей.

ТСН.ua


Схожі матеріали:
👁 1721
Категорія: Суспільство
Теги: Всесвітній день народонаселення, земля, населення




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ