Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.07.2011

Влітку краще пити просту негазовану воду, зелений чай та натуральний квас (відео)



Влітку краще пити просту негазовану воду, зелений чай та натуральний квас (відео)

Такий вердикт і лікарів, і спеціалістів державного підприємства «Полтавастандартметрологія». Уникати радять солодкої газованої води та алкогольних напоїв. Чим же втамовують спрагу полтавці, дізнавались наші журналісти.

Способи рятуватись від спеки – у кожного свої: хтось тікає від сонця на річку, хтось переховується в тіні. Спрагу ж тамують всі. Спеціалісти говорять: найкращий напій для цього – проста негазована вода. Її медики радять випивати щонайменше 2 літра на день, а у спекотну погоду – до 4. Але обов'язкова умова: вода має бути негазована і не мінеральна.

Світлана Майман, начальник відділу стандартизації та наукової інформації ДП «Полтавастандартметрологія»:


— Якщо вживати постійно мінеральну воду, то можуть виникнути загострення хвороб, які є хронічними. Через те без порад лікаря мінеральною водою зловживати не потрібно.

Якщо ж вам не до вподоби проста вода, фахівці радять вживати зелений чай та натуральний бочковий квас. Ці напої містять в собі необхідні вітаміни, мікроелементи та добре втомовують спрагу. Спеціалістів підтримують і продавці квасу. Говорять: цінувати його, в першу чергу, слід за натуральність.

Варвара Грузіна, продавець квасу:

— Він хоч з хліба зроблений, а та вода, навіть взяти оцю джерельну і іншу. Зі скважини набрали, газу додали і вода вийшла.

Уникати влітку, та і взагалі упродовж року, медики радять солодких газованих напоїв. Адже в їх складі, окрім води та підсолоджувачів, які в 200 разів солодші за цукор, – і досить небезпечні барвники та консерванти.

Світлана Майман, начальник відділу стандартизації та наукової інформації ДП «Полтавастандартметрологія»:


— Найшкідливіші барвники – ті, де стоїть цифра 1 спочатку: 102, 110, 123, 124, 133. Вони у великих дозах шкідливо впливають на здоров'я.

Спеціалісти зазначають: в одній склянці солодкого газованого напою міститься близько 10 чайних ложок цукру, тому постійне вживання цих напоїв може призвести до ожиріння, а часте вживання новомодних енергетиків – до захворювань серця та центральної нервової системи.

Полтавці ж кажуть: втамовують спрагу різними напоями.




Бліци:

- Компот із сухофруктів
- Вода мінеральна, втамовує спрагу і без цукру
- Живчик
- А ще щось п'єш?
- Фанту
- Літом краще за все соки або зелений чай – він охолоджує

- Я п'ю воду без газу в 5-ти літрових бутилях. Я як медсестра не пропагую лимонади ні собі, ні дітям, і ще компоти: вишня, малина, смородина.

Автор: Віталій Артамонов, www.misto-tv.poltava.ua


Схожі матеріали:
👁 1610
Категорія: Полтавщина
Теги: квас, літо, негазована вода




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ