Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

20.08.2011

У Гребінці з аптек пропали презервативи



У Гребінці з аптек пропали презервативи

Гребінчан чекає подорожчання презервативів щонайменше на 20%. Кабмін своєю постановою виключив презервативи зі списку товарів, які не обкладаються податком на додану вартість.

 - Відсутність або подорожчання презервативів призведе до збільшення кількості абортів та ВІЛ-інфікованих, - каже фармацевт однієї з аптек міста. – В нашій аптеці із сьогоднішнього дня презервативів немає у продажу – їх забрали на переоцінку.

Мешканці міста по-різному ставляться до такої новини.

Гребінчанка Валентина говорить, що вона від цього ніяк не постраждає.

 - Я заміжня і презервативами не користуюсь. Статевий партнер в мене один – це мій чоловік. Ми повністю довіряємо один одному і презервативів не купуємо, - каже вона.

 А от студент Юрій розчарований цим.

 - Я регулярно купую презервативи в аптеці. Сьогодні, зайшовши в аптеку, я був неприємно вражений їх відсутністю. Якщо знайду їх в іншій аптеці, то обов’язково скуплю всі, що залишилися.

Від подорожчання постраждає молодь

 За останні роки значно збільшилися продажі презервативів. Зараз набагато більше дівчат без сором'язливості заходять в магазин чи аптеку за презервативом – напевно, почали думати про своє здоров'я. Та й за статистикою ВІЛ-СНІДом більше інфікуються жінки.

 Якби уряд повідомив раніше про виключення презервативів зі списку виробів медичного призначення, які не обкладаються податком на додану вартість, напередодні першого серпня аптеки могли б створити стратегічний запас презервативів,  тоді б їх вистачило на довший термін, люди могли б їх закупити. Ті ж, які були завезені з першого числа, моментально повертаюся постачальнику – на переоцінку.

Літо - сезон презервативів

 Найцікавіше, що навіть не всі фармацевти чули про постанову уряду. А ті, що чули, не знають, як довго чекати на появу презервативів із новими цінами. В тих місцях, де вони закуплялися за старими цінами, піднімати на них ціну не мають права, однак і це не виключено.

 Продавці конфіскованих презервативів взагалі відмовляються коментувати цю ситуацію. Єдине, що вдалося почути - всі питання до уряду.

 - Літні місяці, як і свята - це пік використання презервативів. Особливо серпень – місяць відпусток та романів, - каже фармацевт аптеки міста. – В нашій аптеці найбільшою популярністю користуються презервативи Lex та Inotex. Особливо класичні та супертонкі.

Довідка

 За даними фонду «АнтиСНІД», Україна займає одне з перших місць в Європі за темпами розповсюдження ВІЛ-інфекції. Щодня від СНІДу в нашій країні помирає вісім осіб. Найпоширеніший шлях зараження – через статевої контакти з ВІЛ-інфікованим. Порівняно з 2001 роком кількість офіційно зареєстрованих хворих на ВІЛ збільшилася на 139 764 особи. Лише третина ВІЛ-інфікованих в Україні знають, що вони є носіями вірусу імунодефіциту і тому можуть бути чинниками поширення хвороби.

Схожі матеріали:
👁 2198
Категорія: Здоров'я
Теги: презерватив, фонду «АнтиСНІД», Гребінка, Секс, захист, віл, аптека, снід, фармацевт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ