Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

25.08.2011

Голова Гребінківської райдержадміністрації Анатолій Вихор: «Втілюємо в життя намічені пріоритети»



Голова Гребінківської райдержадміністрації Анатолій Вихор: «Втілюємо в життя намічені пріоритети»

Інтерв'ю з головою Гребінківської райдержадміністраії Анатолієм Вихором

Минуло трохи більше року, як Ви очолили виконавчу владу району. Період невеликий, проте достатній для того, аби не тільки реально оцінити ситуацію, але й досягти певних результатів. Що вдалося Вам зробити за цей час? З якими здобутками район зустрів 20-ту річницю незалежності України?


- Ви правильно зауважили, що рік - невеликий відрізок часу. Але перші результати роботи вжеє В цілому народногосподарський комплекс району розвивається в плані втілення в життя намічених пріоритетів.

Продовжується реалізація програми "Питна вода України на 2006-2020 роки". В Гребінці проводиться будівництво водопроводів по вулицях Щорса та Шевченка. У 2012 році заплановано підвести воду до осель жителів вулиць Коцюбинського, Орджонікідзе, Куйбишева, Горького.

Будуються вуличні водопровід ні мережі в с.Мар'янівка, освоєно 180 тмс.грн. В с.Рудка проведено капітальний ремонт артсвер-дловини вартістю 55 тис.грн.

В цьому році планується розпочати будівництво підвідного газопроводу Мар'янівка-Сербинівка довжиною 8,3 км. З державного бюджету буде виділено 500 тис. грн.

Великий об'єм робіт виконано в питанні наведення належного санітарного стану населених пунктів району. Хочеться, щоб наші місто та села були гарними, затишними.

На виконання заходів Всеукраїнської акції з благоустрою "За чисте довкілля" упорядковано 16 га парків, скверів та алей, посаджено 360 дерев, 300 кущів, впорядковано 21 га квітників та газонів, ліквідовано 35 стихійних сміттєзвалищ, вивезено на полігони понад 500 куб.м. побутових відходів та сміття.

Поліпшилася робота міського комбінату комунальних підприємств. Вважаю, що немалу роль тут відіграла зміна керівництва комбінату і, в першу чергу, зміна керівництва міської ради. Тепер чистоту й порядок прагнемо підтримувати постійно.

20 років тому ми утвердили своє право бути господарями у власному домі. Ми стали сильнішими духом, бо побачили - все залежить від нас.

Усі великі звершення держави складаються з маленьких досягнень кожного її громадянина. Тож давайте впевнено покладатися на успіх наших спільних дій і продовження активної співпраці, яка єднає нас та зміцнює нашу державу.

- Хлібороби району відсвяткували обжинки. Як спрацювали аграрії в умовах нинішнього року?

- Хліборобами району намолочено майже 20 тонн ранніх зернових культур, середня урожайність становить -21,8 ц/га. Найкраща врожайність озимої пшениці в господарствах СФГ "Каміла" - 31,2 ц/га, СФГ "Україна" - 30 ц/га, СФГ "Відродження" - 27,3 ц/га, СТОВ "Уляновське" - 27,3 ц/га. Щодо врожайності ярого ячменю найкращими стали господарства ТОВ "ГЯДТ-Агро" - 26,2 ц/га, СТОВ "Прогрес" - 24,7 ц/га та СФГ "Каміла" -24,2 ц/га.

На часі підготовка до проведення збору пізніх культур та грунту до посіву озимих культур врожаю 2012 року.

На полях господарств застосовуються високотехнологічні агрегати, які за один прохід роблять по кілька технологічних операцій.

В цьому році придбано сільськогосподарської техніки на суму понад 6 млн. гривень, з них: на 1270 тис. грн. - техніки імпортного виробництва.
Хочеться відмітити позитивні зрушення в тваринництві. За останній рік стабілізувалась чисельність поголів'я худоби. Чисельність ВРХ зросла на 548 голів.

В порівнянні з минулим роком збільшилось виробництво тваринницької продукції. Так, виробництво молока збільшилось на 114 відсотків. Надій на корову з початку року становить 2760 кг.

З початку року вироблено 327 тонн м'яса в живій вазі.

- Як живеться гуманітарній сфері району? Адже, як відомо, не хлібом єдиним...

- На сьогоднішній день вдалося зберегти мережу шкіл та дошкільних закладів. В районі функціонує 8 дошкільних навчальних закладів та 7 груп з короткотривалим перебуванням дітей. 63 відсотки дітей охоплені дошкільною освітою.

В новому навчальному році працюватиме 20 загальноосвітніх навчальних закладів. Всі вони до роботи готові. Навчанням планується охопити 100 відсотків дітей шкільного віку. Для цього буде забезпечено організований підвіз учнів до шкіл: автобусами Гребінківської школи № 1, Стукалівської та Рудківської шкіл.

Сьогодні гостро стоїть питання щодо реформування галузі охорони здоров'я - це невідкладна проблема, яку треба вирішувати вже зараз. Всі витрати на забезпечення медичного обслуговування громадян фінансуються з одного джерела - державного бюджету. На сьогоднішній день він значно менший від колишнього.

На придбання обладнання довгострокового використання кошти в 2011 році взагалі не виділялися. І тому будь-які придбання медобладнання для центральної районної лікарні здійснюються лише завдяки спонсорській допомозі підприємств та організацій району. СТОВ "Прогрес" профінансувало придбання апаратів для дослідження показників крові та для вимірювання цукру в крові. За кошти господарства придбано для Короваївської сільської амбулаторії котли газопостачання та виготовлено технічну документацію для проведення газопостачання.

Хочу подякувати керівникам сільськогосподарських підприємств та раді сільгоспвиробників району за допомогу у вирішенні питань матеріального забезпечення галузей освіти, медицини, культури та інших питань.

-  Є певні проблеми, які без підтримки обласної адміністрації не вирішити. Чи відчуваєте цю підтримку І конкретно у яких питаннях?


- З облдержадміністрацією та з її головою О. В Удовіченком завжди знаходимо спільну мову і підтримку. Напередодні Дня міста, яке Гребінка святкувала 7серпня, відремонтували дорогу по провулку Піонерському, кошти в сумі 273тисячі гривень надійшли з обласного бюджету.

В 2012 році Гребінківщина відзначатиме 200-річчя з дня народження нашого земляка поета-байкаря Є. П. Гребінки. Велику допомогу у вирішенні питань, пов'зяаних з під готовкою і до цієї події надає область, яка виділила кошти на проведення робіт по реконструкції могили родини поета в селі Мар'янівка, пам'ятника, благоустрій території.

Також на реконструкцію районного будинку культури з державного бюджету виділено 2,7 млн.грн.

Взагалі, всі актуальні питання райдержадміністрація вирішує спільно з районною радою. У нас добре налагоджена співпраця з її головою В.М.Зінченком та депутатським корпусом району. Між нами немає протистояння, адже вболіваємо за одне - за  добробут громади.

Автор: газета "Гребінчин край"
фото: СЛІПАКА ІГОРЯ


Схожі матеріали:
👁 3091
Категорія: Новини Гребінки
Теги: райдержадміністрація, Вихор, район, хлібороби, Гребінка, обжинки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ