Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.04.2012

У Гребінці голова Полтавської облради приймав людей та брав участь у місцевій сесії ( ФОТО)



У Гребінці голова Полтавської облради приймав людей та брав участь у місцевій сесії  

20 квітня голова обласної ради Іван Момот здійснив робочу поїздку у Гребінківський район та взяв участь у роботі пленарного засідання десятої сесії районної ради.

У ході засідання, яке вів голова районної ради Валерій Зінченко, депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету за три місяці 2012 року, внесення змін до районного бюджету на 2012 рік, заслухали та взяли до відома інформацію про виконання районної комплексної програми профілактики злочинності та правопорушень на 2011 - 2015 роки у минулому році.

Також було внесено зміни та доповнення до статутів редакцій районної газети «Гребінчин край», районного радіомовлення, районної телевізійної студії «Гребінка», затверджено положення про умови списання майна, яке знаходиться у комунальній власності району, розглянуто інші сесійні питання.

Особливої гостроти в обговоренні набуло питання про ліквідацію Григорівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, зумовлене економічними мотивами. Депутати висловили занепокоєність стосовно закриття шкіл, які відіграють важливу роль у житті територіальних громад, внесли конкретні пропозиції по зменшенню витрат на їхнє  утримання.

У своєму виступі голова обласної ради Іван Момот відмітив небайдужість депутатів районної ради до питань, пов'язаних із життєдіяльністю району, їхню громадську активність.

- Я народився і виріс у селі, - сказав Іван Момот. - Тому мені боляче, коли чую про закриття сільських шкіл. Проблема зменшення чисельності учнів у загальноосвітніх навчальних закладах, особливо у сільській місцевості, виникла не сьогодні. Вона складалася протягом останніх десятиліть через об'єктивні і суб'єктивні причини. Нині влада робить все можливе для того, щоб закриття шкіл на селі не набуло масового характеру, щоб зберегти сільську школу.

Водночас Іван Момот зауважив, що учням необхідно забезпечити високу якість освітніх послуг, які може надати лише сучасна школа з достатньою матеріальною та методичною базою, в якій працюють висококваліфіковані вчителі-предметними з різних дисциплін.

Учні будуть підвозитися до місця навчання спеціальним автотранспортом. На це спрямовано завдання Комплексної програми розвитку освітньої галузі Полтавської області на 2011-2015 роки, затвердженої обласною радою.

Так минулого року Гребінківський район отримав два шкільні автобуси, придбані за рахунок обласного та державного бюджетів. Ще два такі автобуси планується придбати цього року. Також район отримає обладнання кабінету біології.

Іван Момот поінформував про фінансову підтримку району з обласного бюджету, повідомив про створення Регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, відзначив взаєморозуміння та співпрацю обласної ради та облдержадміністрації у забезпеченні соціально-економічного розвитку області.

Щодо вирішення місцевих проблем, голова обласної ради підкреслив, що обласна рада започаткувала обласний конкурс розвитку територіальних громад. За умови дольової фінансової участі обласного, районного, селищного, сільського бюджетів, громад, спонсорів можна розв'язати будь-яку проблему. Визначити її необхідно під час громадських слухань.

Після закінчення сесії Іван Момот зустрівся з сільськими головами району. Під час зустрічі було обговорено питання забезпечення життєдіяльності територіальних громад, розвитку інфраструктури населених пунктів.

Йшлося про будівництво підвідного газопроводу до Сербинівки, ремонт Слободо-Петрівського сільського будинку культури, забезпечення цивілізованого збору твердих побутових відходів, заміну покрівлі однієї з будівель центральної районної лікарні та інше.

Потому Іван Момот відвідав спортивний комплекс м. Гребінка, дитячо-юнацьку спортивну школу, дитяче відділення Центральної районної лікарні та терапевтичне відділення вузлової залізничної лікарні станції Гребінка.

У с. Ульянівка Іван Момот ознайомився з роботою сільської ради по забезпеченню населення газом та питною водою, поспілкувався з жителями Ульянівки.

У робочій поїздці голову обласної ради Івана Момота супроводжували голова районної ради Валерій Зінченко, голова райдержадміністрації Анатолій Вихор, Гребінківський міський голова Федір Мілевський, депутат обласної ради від Гребінківського виборчого округу №8 Катерина Орос.


         


       


       


          

Полтавська обласна рада


Схожі матеріали:
👁 1670
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Зінченко, Гребінка, Вихор, голова облради, Григорівська школа, район, Гребінчин край, Момот, село




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ