Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.09.2011

Кременчуцька « Роксолана» грала для гребінчан



Кременчуцька «Роксолана» грала для гребінчан     

22 вересня 2011 року у Гребінківському районному Будинку культури відбувся концерт самодіяльних колективів Кременчуцького педагогічного училища ім. А.С. Макаренка.

Незабутні враження гребінчани та гості міста отримали під час перегляду концерту, єдиного на Полтавщині та одного з трьох в Україні  Дівочого духового оркестру Кременчуцького педагогічного училища ім. Макаренка "Роксолана".

Дівочий духовий оркестр «Роксолана» - це колектив дівчат із училища. Тендітні і стрункі кременчужанки граційно тримають в руках духові інструменти, що важать до 7 кілограмів.

Окрім майстерної гри, учасниці оркестру віртуозно крокують в такт музики, виконують складні стройові вправи, одним словом, влаштовують справжнє шоу. На теренах Полтавщини колектив добре відомий - «Роксолана» об’їздила майже всі міста і села. Чули талановитих дівчат у Києві та Львові, Трускавці й Одесі, а ось до Гребінки він завітав уперше.

Колектив  неодноразово отримував Гран-прі Марш парадів духових оркестрів Полтавської області, був учасником карнавалу на острові Сицилія в Італії, брав участь у Xl Всеукраїнському фестивалі військових духових оркестрів (м.Суми 2010 р.).

Керівник та диригент дівочого духового оркестру «Роксолана» Кременчуцького педагогічного училища імені А.С.Макаренка, Заслужений працівник культури України Віктор Федорович Квітка, понад 35 років віддав роботі з духовими оркестрами, виростив три народні колективи із званням «народний», але тільки з «Роксоланами» з педучилища досяг таких значних результатів.

Слід зауважити,  що ні одна з учасниць оркестру до вступу в училище не грала на духових інструментах, а музикальну освіту має тільки незначна частина колективу.

Концерт пройшов на високому рівні і дуже сподобався гребінківський глядачам, котрі щедро нагороджували учасників бурхливими оплесками та оваціями, дякували за надзвичайний піднесено-духовний культурний відпочинок.








































 Інформаційний сайт міста Гребінка www.grebenka.com
Фото та відео: СЛІПАКА ІГОРЯ


Схожі матеріали:
👁 1738
Категорія: Новини Гребінки
Теги: « Роксолана», самодіяльний колектив, концерт, дівчата, оркестр




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ