Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.03.2012

У жіночий день 8 березня - дайте собі відпочити!



У жіночий день 8 березня - дайте собі відпочити!

Милі пані! Сьогодні наш найулюбленіший, найголовніший день в році - 8 Березня. Напевно усі ви перебуваєте у піднесеному настрої, в очікуванні кольорів, подарунків, посмішок, танців і поцілунків.

І правильно, адже наші чоловіки серйозно готуються до вечірніх поздоровлень і відмічань - закуповують шампанське, цукерки і страви для святкового столу, а може, замовляють затишні романтичні містечка в ресторанах.

Поза сумнівом, наші колеги-чоловіки теж готують поздоровлення.

Мобілізовані найталановитіші і обдарованіші - в поетичному, акторському і музичному плані - співробітники. Як мінімум для кожної з нас приготована одна квітка і красива листівка з поздоровленнями у віршах.

Цього дня, за давньою традицією, жінка навіть не заходить на кухню. Вона, з ранку нарядна і запашна, відповідає на дзвінки, сама обдзвонює родичів і знайомих, царює за святковим столом, приймає запрошення, відпочиває і блаженствує. Є, звичайно, жінки, які не можуть сидіти склавши руки, - їм необхідно метушитися, готувати, прибирати - але ж це єдине жіноче свято в році, так дайте ж собі і своїм ручкам відпочити!

У вас немає чоловіка і навіть улюбленого друга? Не страшно. Напевно є подружки, з якими можна піти в театр, на дискотеку, у бар. Якщо немає настрою - відпочиньте в тиші і подивіться телевізор - теж подарунок, та ще який, - при нашою метушливою і завантаженою роботою життя. А вже якщо у вас і будинки є Інтернет, думаю, ви знайдете, що подивитися і шанувати, з ким поспілкуватися в чаті. Не давайте собі сумувати! Сподіваюся, наступні рядки вас надихнуть.

З жіночого календаря: "Відомо, що для жінки не існує понять «рано» чи «пізно» - вона залишається жінкою усе своє життя, скільки б вона не тривала. У 1975 році у Болівії у віці 205 років померла індійка Макарандже, що вийшла заміж останній раз за 6 років до смерті. 95-річна туркеня Фатіма Эдиргер народила двійнят від 127-річного чоловіка, а англійка Ені Хатчет зважилася на першу дитину у віці 58 років. Зате самою юною бабусею була визнана сицилийка Рози Абатові, дочка, що народила, в 12 років і що стала бабусею в 24. А прабабусі в цій сім'ї - 38".

Дорогі дівчата і жінки, обов'язково будьте щасливі, навіть від усвідомлення своєї молодості і ще не прожитою навіть наполовину життя.

Ви самі жіночні, м'які, працелюбні і відповідальні. Адже саме вам Природа довірила виношувати, народжувати і годувати дітей. Вам сім'я довірила найдорожче - свій дім. Але вам цього мало, ви блискуче справляєтеся і з професійними завданнями. Вам у всі часи присвячувалися усі чоловічі подвиги. Вашими іменами називалися зірки, з вашими іменами на вустах помирали герої.

Заради вас чоловіки долають величезні відстані, заради одного вашого поцілунку і прихильного погляду вони готові творити дива, адже усе велике і значне здійснюється чоловіками, зрештою, заради Жінки. Зі святом!

__________________________

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО 8 БЕРЕЗНЯ

Свято жінок існувало ще в древньому Римі. Цього дня вільно народжені дружини отримували подарунки від свого подружжя, а рабині мали щось на кшталт вихідного - хазяйки будинку дозволяли їм цього дня відпочивати.

8 березня є національним вихідним також в Анголі, Буркина-Фасо, Гвінеї-Бісау, Камбоджі, Китаї, Конго(день конголезьких жінок), Лаосі, Македонії, Монголії, Непалі, Північній Кореї і Уганді. Цікаво, що в Сирії 8 Березня відмічають як День революції, а в Ліберії - і зовсім як День пам'яті полеглих.

Парадоксально, але до 1918-го - роки введення на території колишньої Російської імперії нового григоріанського календаря - "день боротьби за права жінки" святкувався 23 лютого, який сьогодні асоціюється як чоловіче свято.
Олександра РОМАНОВА,
Позиция. Всеукраинская общественно-политическая газета


Схожі матеріали:
👁 1652
Категорія: Суспільство
Теги: рано чи пізно, леді, танці, пані, дівчата, 8 березня, поцілунок, жінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ