Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.03.2012

Від яких квітів у жінок голова крутиться?



Чому нарциси не можна ставити в спальні і як приготувати з троянд шикарну сіль для ванн

До 8 березня з прилавків традиційно змітають і багаті букети, і скромні гілочки мімоз. Навіть не помічені в повсякденній галантності чоловіки вважають своїм боргом "обукетить" своїх дам серця, колег і родичок.

І великий їм за це респект! Нам приємно.

Але, виявляється, не усі квіточки однаково корисні. І річ не лише в тому, що іноді продавці обробляють їх для "доdгостоянyя" мало не формаліном. Це окрема тема. Деякі навіть дуже свіженькі квіти можуть викликати проблеми із здоров'ям.

Наприклад, від нарцисів, лілей, орхідей і гіацинтів може розболітися голова - за типом мігрені. У їх ароматі є присутніми речовини, що збуджують трійчастий нерв. Так що букети з цих квітів краще поселити у великому, добре провітрюваному приміщенні. А ось в спальню або дитячу краще не ставити.

А польові квіти або подібні до них (ромашки в усіх видах, маргаритки) набагато частіше викликають алергію, чим садові. Так що, якщо ваша дівчина була помічена в чханні при спілкуванні з рослинами, то краще подарувати їй букет троянд, хризантеми або ірисів - на них реакція буває рідша.

НА ЗАМІТКУ


Друге життя букета : сіль для ванн і окозамилювання

Коли подаровані квіточки злегка пов'януть, не поспішаєте їх викидати. Сгодятся ще на дещо корисне для душі і тіла.

Наприклад, з пелюсток троянд можна зробити нашвидкуруч шикарну сіль для ванн. Між іншим, трояндова олія - визнаний засіб для підтримки пружності і еластичності шкіри. Купіть пачку морської солі без ароматів.

Засипте у банку упереміш з рожевими пелюстками. Щільно закрийте кришкою. Через днів п'ять сіль просочиться трояндовим ароматом. Можна приймати ванни - прямо з пелюстками. Дуже романтично!

А сік листя ірисів - відмінний засіб від "улюблених" мозолів. Потріть листочок пальцями, щоб він дав сік і змащуйте ділянку шкіри, що огрубнула, протягом тижня.

Сік нарцисів добре працює проти почервонінь і запалень шкіри.

Злегка зів'ялі шапочки хризантеми можна заварити в чайнику як зелений китайський чай (знаєте, той, який як квіткою розпускається). П'ять хризантемок на півлітра окропу. Остудити і використати відвар в якості компресів для втомлених очей. Він має заспокійливу дію і знімає почервоніння очей. А ванни з відваром хризантеми хороші при стресах і безсонні.

Схожі матеріали:
👁 1629
Категорія: Культура
Теги: іриси, букет, 8 березня, жінка, квіти, Троянда, нарцис, Подарунок




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ