Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.03.2013

У Гребінці 8 березня із самого ранку спостерігався квітковий ажіотаж


У Гребінці традиційно в цей день розпочато полювання за найкращим букетом


У Гребінці традиційно в цей день розпочато полювання за найкращим букетом

Сьогодні, 8 березня, на центральному ринку Гребінки, із самого ранку, біля продавців живих квітів відбувався ажіотаж у зв’язку з жіночим святом.

Заклопотачі гребінчани обирали для своїх жінок універсальний подарунок - квіти.

Ціни на квіти у спеціалізованих магазинах чи на ринку стартували від 7 гривень.

- Гребінківці традиційно купують тюльпани та троянди, – розповіла власниця квіткового кіоску.

– Заможніші клієнти роблять замовлення заздалегідь, тому нам легше сформувати бажаний букет. Стало популярним в цьому році замовлення квітів за телефоном – це дорожче, але зручніше.

Продавці розповідають, найбільшим попитом, у гребінківських чоловіків, користуються троянди і тюльпани. Ці квіти напередодні восьмого березня подорожчали, у квіткових магазинах міста запевняють – самі ціну не піднімали, зросла закупівельна.

Так за найдешевшу троянду у Гребінці правили 17 гривень, а за найдорожчу – 29.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всіх жінок Гребінківщини привітав з 8 Березня голова районної державної адміністрації

"Тюльпанчик тоже свіжий і коштує 11 гривень, 9, 8 – залежно який тюльпан. Якщо він трошки коротший, це він дешевший, якщо він вищий, якісніший, то він дорожчий”, –  розповіла власниця квіткового кіоску.

Троянда – символ кохання. А її колір може розказати багато. Наприклад, жовті троянди дарують на знак дружби, темно-рожевими можна висловити подяку, вдячність, світло-рожеві найчастіше купують молодим дівчатам. Білі та червоні троянди символізують вічне кохання. Кількість квітів у букеті теж важлива. Одну квітку найчастіше дарують на знак уваги, трьома можна висловити повагу, п’ять означають визнання, а сім і більше дарують коханим жінкам.

Свято 8 Березня не залишає байдужим нікого. Так, напередодні дати у квіткових магазинах - повно чоловків, які обирають квіти для своїх дружин, коханих, колег та вчителів. У Гребінці найпопоулярнішим попитом квітів у горщиках став магазин, який знаходиться по пер. Спортивному "Для вас". Попитом тут користувалися цикламени, орхідеї, хризантеми, рози та фіалки.

ПОРАДИ, ЯК ПРАВИЛЬНО ДАРУВАТИ КВІТИ НА 8 БЕРЕЗНЯ

Квіти завжди були, є і будуть приємним і радісним подарунком для будь-якої жінки, особливо в день 8 березня.

Нерідко, чоловіки в поспіху купують букет підморожених гвоздик або не свіжі нарциси, або не першої свіжості тюльпани з резиночками на бутонах і дарують його жінці. Зрозуміло, що букетом «це» не назвеш, швидше за все - віником, що зовсім не радує і наводить на похмурі думки.

Врахуйте! Квіти - це ваше звертання до коханої. Квіти можуть «говорити» про почуття, бажання, робити компліменти! Тому перш ніж купувати гвоздики, які ніяк не сумісні зі святом 8-го березня, подумайте, може варто свої почуття виразити в більш красивій формі? Наприклад, приклавши максимум фантазії і щиросердечного тепла подарувати коханій - троянди в горщику або букет ніжних лілій?!

Вдалим подарунком буде особисто складений букет. У Японії, наприклад, подібна дія із квітами вважається справжнім мистецтвом і відома всім за назвою ікебана. Приступаючи до цієї справи, бажано мати гарний настрій і навички флориста. Якщо ви не знайомі з технікою ікебани, вам допоможуть кілька порад.

1. Розмір букета
 Важливо, щоб у букеті була непарна кількість квітів і він мав несиметричну форму. Ідеальним розміром букета на день 8 березня вважається: максимальний - 20-25 см, мінімальний - 5-7 см.

2. Уміння піднести троянди
 У більшості випадків, чоловіки воліють дарувати жінці одну троянду. Красиво і елегантно. Але при цьому враховуйте вік своєї леді, смак і навіть час доби. Ввечері варто дарувати троянди яскравих тонів - червоні, жовтогарячі або жовті. Вдень краще зупинити свій вибір на пастельних відтінках - ніжних рожевих, білих, бежевих...

3. Підбираємо квіти по кольору
 Квіти в букеті повинні красиво сполучатися. Тому краще не збирати в один букет: рожеві, жовті, червоні, сині і блакитні квіти. Або «розмежуйте» їх зеленню. А ось квіти - фіолетові з жовтими, сині з жовтогарячими або червоні із зеленими ідеально доповнюють один одного. Білі можна збирати в букет із квітами різних тонів. Букет із червоних, блідо-рожевих квітів і білих - відображає ніжність. З жовтогарячими, жовтими і ніжно-рожевими сполучаються блакитні і сині.

4. Формуємо букет квітів
 Збираючи букет - дрібні і ніжні розташуйте над великими квітами і яскравими тонами. Можна вибрати круглу форму букета або однобічну. В останньому варіанті, квіти в букеті спрямовані в одну сторону. Важливо, щоб всі квіти були скомпоновані вільно і природно.

5. Про що розкаже Ваш букет
 Хочете висловити ніжні почуття - подаруйте квіти рожевого кольору. Якщо зізнаєтеся в коханні - тоді яскраво-червоні. Про зраду скажуть жовті «вісники розлуки». Білі - це добрі побажання і символ чистоти. Дружні почуття покажуть фіолетові. Зелені ж відіграють миротворчу роль і дружню прихильність.
Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 1634
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Троянда, тюльпан, Гребінка, 8 березня, квіти




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ