Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

28.09.2011

Тепер без паспорта у Гребінці не обміняєш навіть п’ять доларів



Тепер без паспорта у Гребінці не обміняєш навіть п’ять доларів

Купити долари чи євро у Гребінціі можна  лише тільки з паспортом.

З п’ятниці діють обмеження Національного банку, за якими валюту можна купувати лише за документами, які ідентифікують особу. Так вказується в постанові Нацбанку №278.

 Теоретично до переліку ідентифікуючих документів можна віднести не тільки паспорт, але й водійські права, студентське чи інше посвідчення. Головне, щоб на документі було фото і відповідна печатка.

 Але оскільки в постанові регулятора такої розшифровки немає, на практиці гребінківські банки, продаючи валюту, вимагають паспорт і нічого крім паспорта.

 - Інакше ви зараз ніде валюту не купите, - каже касир гребінківського відділення «Приватбанку».

 Аналогічну відповідь отримали в «Райффайзен Банк Аваль», «Експрес Банк» та інших.

 - Ну і що, що валюту можна купити тільки з паспортом. В Росії ця норма давно існує – і нічого, купувати долари там їм це не заважає, - каже гребінчанин Вадим С..

 Нагадаємо, за новими правилами, працівник банку, або іншої фінансової установи, яка займається обміном валюти, зобов'язаний зазначити прізвище, ім'я, по батькові особи, яка здійснює валютообмінну операцію. Також касир має зробити копію документа. Якщо це паспорт - ксериться перша та друга сторінка.

 Відповідно до постанови Нацбанку, банки зможуть здійснити готівковий обмін валюти на суму, яка не перевищує 50 тисяч гривень, при умові надання людиною документа, який посвідчує особу.

 А от при проведенні операцій на суму понад 50 тисяч гривень, як і раніше, буде потрібно зафіксувати інформацію про серій та номер паспорта та місце проживання покупця валюти.

 Одночасно Нацбанк збільшив денний ліміт по продажу валюти в одні руки. Якщо раніше протягом дня можна було придбати, в еквіваленті, не більше 80 тисяч гривень, то тепер регулятор дозволяє купувати в день іноземну валюту на 150 тисяч гривень.

 Раніше пред'являти документи, які ідентифікують особу, було необхідно лише при проведенні валютних операцій на суму понад 15 тисяч гривень.

Схожі матеріали:
👁 1252
Категорія: Новини Гребінки
Теги: паспорт, валюта, банк, гривна




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ