Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.11.2011

У неділю Гребінківські працівники соціальної сфери відзначають своє професійне свято



У неділю Гребінківські працівники соціальної сфери відзначають своє професійне свято

У першу неділю листопада в Україні відзначається День працівника соціальної сфери, свято людей однієї з найблагородніших і найпочесніших професій.

На життєвому-шляху кожного з нас чекають не лише успіхи й радощі. На жаль, вистачає невдач і проблем. І не кожному під силу подолати їх самотужки. Особливо тим, у кого за плечима нелегкий багаж прожитих років, обтяжений хворобами та самотністю.

Для підтримки життєдіяльності та соціальної активності самотніх громадян, пенсіонерів та інвалідів Гребінківського району в 1989 році створено відділення соціальної допомоги вдома територіального центру. За більш як два десятиліття розширився його штат, зросли обсяги надання послуг.

В даний час 40 соціальних робітників відділення докладають максимум зусиль, аби поліпшити життя 400 одиноких громадян похилого віку та інвалідів, яких вони обслуговують, як в Гребінці, так і переважній більшості сіл всіх сільських рад Гренбінківського району. Відвідують їх не менше як двічі на тиждень, надаючи до 30 різних послуг.

Зокрема, допомагають стареньким по господарству, доставляють необхідні продукти харчування та медикаменти, оформляють субсидії, завозять паливо, викликають лікаря, надають інші соціальні послуги, передбачені угодами, що укладаються з кожним підопічним.

Їх робота специфічна і нелегка, спрямована на поліпшення умов життя, моральну підтримку, фізичну допомогутим, хто сам не в змозі забезпечити собі повноцінне буття. Для них соціальний робітник - це не штатна одиниця з переліком посадових обов'язків. Кожен із підопічних скаже, що в їхньому самотньому житті - вони розрадаі опора.

Соціальна робота - не просто професія, це - спосіб життя. Випадкові люди в соціальній сфері не працюють. Тут трудяться лише ті, хто з чуйністю та відповідальністю допомагають тим, хто цього потребує. Хто зуміє вислухати, розрадити і допомогти.

Маючи досвід роботи соціальним робітником, вже близько 5 років відділення соціальної допомоги вдома територіального центру очолює Н. В. Мірошніченко, якій притаманні небайдужість та людяність.

Не можна не сказати добрих слів і на адресу соціального робіника С. І. Миколаєнко, яка з перших днів створення відділення щедро ділиться теплом свого доброго серця із людьми старшого покоління, інвалідами, самотніми. Приємно відмітити, що професію творити добро для інших обрала і її дочка Н. В. Вольченко, яка вже має 10 років трудового стажу в соціальній сфері.

Заслуженою повагою серед своїх підопічних користуються Л. Я. Ворона, фото якої занесене на районну Дошку пошани, та Л. Г. Колісниченко, яка нагороджена Почесною грамотою Полтавської обласної ради, а також Т. І. Гуртовенко, С. М. Швець, В. В. Козенко, В. Г. Маліченко. Всі вони працюють соціальними робітниками більше 15 років і створили певні традиції в наданні соціальної допомоги вдома.

Ось як відгукується ветеран війни з м. Гребінка О. С. Попович про одну із них :
"Соціальний робітник Т. І. Гуртовенко, яка надає соціальні послуги, з великою добротою і щирістю ставиться до мене, своєї підопічної, допомагає у всьому. Мені вона найрідніша, мої очі та руки, людина з добрим серцем. Безмежно вдячна їй за розраду і тепло, допомогу в подоланні життєвих труднощів".
Близько 10 років натхненно трудяться соціальними робітниками відділення Г. М. Сиротюк, В. Г. Опришко, Н. М. Балог, Л. В. Ляхман, Т. М. Шерстюк, на адресу яких надходить також немало слів вдячності.

Здійснюючи соціальне обслуговування, сумлінно ставляться до виконання своїх обов'язків і молодші за стажем роботи їх колеги - А. О.Гавриленко, І. Б. Тютюнник, Г. В. Чигир, Л. А. Шеруділо, Л. М. Ведмідська, В. І. Грушова, О. П. Дорошенко, Н. Я. Жолобецька, Л. І. Захарченко, В. С. Безугла, Р. В. Сердюк, Г. М. Сухомозька, К. А. Азізова та інші, які докладають максимум зусиль з тим, щоб їх підопічні були задоволені.

Усі вони обрали свою професію свідомо, і гордо несуть звання "соціальний працівник", працюючи сумлінно й відповідально, даруючи іншим тепло своїх добрих сердець.

Професійне свято - це нагода ще раз проаналізувати зроблене, замислитись над проблемами, визначити перспективу на день завтрашній.

Ми пишаємося згуртованістю свого колективу, прагнемо зберегти і примножити здобутки, забезпечувати і надалі над ання якісних соціальних послуг.

«Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1539
Категорія: Новини Гребінки
Теги: моральна підтримка, пенсіонер, соціальний працівник, медикаменти




Всього коментарів: 1

0
1 Kayli   (05.11.2012)
Why do I botehr calling up people when I can just read this!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ