Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

18.01.2012

До платників податків звертається Гребінківське відділення Лубенської ОДПІ



До платників податків звертається Гребінківське відділення Лубенської ОДПІ  

Декларування доходів громадян

В Україні розпочалася кампанія із декларування доходів, отриманих протягом минулого, 2011 року. Цього року декларації про доходи прийматимуться з 1 січня до 1 травня 2012 року.

Державна податкова служба закликає платників сумлінно виконати свій громадянський обов’язок та подати декларації у зазначений термін.

Звертаємо Вашу увагу, що Міністерством фінансів затверджено нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи та додатків до неї. Бланки документів розміщені на офіційному веб-сайті ДПС України.

Спрощена система оподаткування

Відповідно до Закону України №4014 від 04.11.2011 р. «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності» Міністерством фінансів затвердило низку наказів.

Серед них:
• наказ МФУ "Про затвердження форми свідоцтва платника єдиного податку та порядку видачі свідоцтва, форми та порядку подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та форми розрахунку доходу за попередній календарний рік";
• наказ МФУ "Про затвердження форм податкових декларацій платника єдиного податку";
• наказ МФУ "Про затвердження форм книги обліку доходів і книги обліку доходів і витрат та порядків їх ведення";
• наказ МФУ "Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи".
Нагадуємо про необхідність проведення сплати за новими ставкам єдиного податку до 20 січня 2012 року, та подачі заяв для отримання свідоцтва.

В зв’язку з великим навантаженням, для упередження черг, прохання – провести сплату податку та подати заяви завчасно.

Графік роботи працівників відділення, на цей період, продовжено до 20 години, у вихідні дні до 16 години.
Новий механізм сплати ПДВ

З 1 січня 2012 року запроваджено новий механізм сплати податку на додану вартість переробними підприємствами, шляхом його розподілу на дві частини та зарахування як до спецфонду держбюджету, так і на спецрахунки, відкриті в органах державної казначейської служби (пункт 1 підрозділу 2 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України).

Окрім того, зменшено мінімальний розмір суми податку на додану вартість в одній податковій накладній, яка підлягає реєстрації платниками податку на додану вартість – продавцями в Єдиному реєстрі податкових накладних, від 10 тисяч гривень.

З 1 січня поточного року податкова накладна, виписана при здійсненні операцій з постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних не залежно від розміру податку на додану вартість в одній податковій накладній.

Розмір мінімальної заробітної плати – 1073 гривні

Відносини суб'єктів господарської діяльності з найманими працівниками регулюються трудовим і цивільним законодавством. Згідно зі статтею 95 Кодексу законів про працю мінімальна заробітна плата – це державна соціальна гарантія, обов'язкова на всій території України для підприємств, установ, організацій усіх форм власності і фізичних осіб. Тому суб'єкт господарської діяльності повинен забезпечити своїм працівникам мінімальний розмір заробітної плати, який з 1 січня 2012 року становить 1073 гривні.
Електронні первинні документи

ДПС України, листом від 26.12.11 № 10406/7/18-4017, надіслала Пам'ятку платника податків про ведення обліку господарських операцій в електронному вигляді та подання документів в електронному вигляді до органів державної податкової служби. Вказане буде враховуватись при наданні податкових консультацій та проведенні контрольних заходів.

Платники податків можуть ознайомитись з Пам’яткою на дошці оголошень в Гребінківському відділенні Лубенської об’єднаної державної податкової інспекції, або на веб-сайті ДПС в Полтавській області.

«Місто мрії» вже у мережі Інтернет

Мультфільм «Місто мрії» - картина, в якій дітям розповідають про податки та роботу податківців. Цей проект має на меті формування високої податкової культури у майбутніх поколінь платників податків, що в свою чергу є важливою віхою на шляху до ребрендингу іміджу податкової служби.

Запрошуємо до перегляду мультфільму:




Сергій Бузало – старший
державний податковий інспектор


Схожі матеріали:
👁 1504
Категорія: Новини Гребінки
Теги: бізнес, місто мрії, фінанси, ДПІ, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ