Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

01.05.2012

У Гребінці комуністи провели мітинг приурочений Першотравню



Сьогодні 1 травня - День міжнародної солідарності трудящих

У перший день травня ми відмічаємо Міжнародний день солідарності трудящих.

Кілька десятків комуністів зібралися сьогодні в Гребінці біля пам'ятника В. І. Леніну (в сквері  ім. Ілліча, що  по вул. 50 років Жовтня), та провела акцію протесту, присвячену Дню Міжнародної солідарності трудящих у боротьбі за свої права. 

Гребінка - земля працелюбних і працьовитих людей. Робота і праця кожної людини - найважливіша цінність нашої громади і країни в цілому. Лише завдяки вашим зусиллям, добросовісним і професійним діям, ми зможемо здолати будь-які труднощі.

Говорять, щасливий той, хто з радістю йде на роботу і з радістю з неї повертається.

Grebenka.com бажає вам почувати себе щасливими завжди, нехай у ваших сім'ях панують мир і спокій, а підсумком вашої старанної праці стануть процвітання, стабільність і благополуччя!

ІЗ ІСТОРІЇ

1 травня 1886 американські робітники організували страйк, висунувши вимогу 8-годинного робочого дня. Страйк і супутня демонстрація закінчилися кровопролитним зіткненням з поліцією.

У липні 1889 року Паризький конгрес II Інтернаціоналу в пам'ять про виступ робітників Чикаго прийняв рішення про проведення 1 травня щорічних демонстрацій. Вперше день міжнародної солідарності трудящих був відзначений в 1890 році в Австро-Угорщині, Бельгії, Німеччини, Данії, Іспанії, Італії, США, Норвегії, Франції, Швеції і деяких інших країнах.

Довгий час Першотравень був символом революції, непримиренної класової боротьби. Сьогодні це свято відзначається в 142 країнах і територіях світу 1 травня або в перший понеділок травня.

У деяких країнах День праці відзначається в інший час - до них відносяться, наприклад, США і Японія. Більш ніж в 80 державах (включаючи Індію) День праці не відзначається.

Сьогодні, 1 травня, відзначають Свято весни і праці, День міжнародної солідарності трудящих. У Казахстан, День єдності народу Казахстану, у Канаді, Саскачевані - День ховраха, у США - День благословення велосипедів, День лояльності, День дитячої охорони здоров'я, День права, у Франції - День конвалії, у Великобританії - Фестиваль сажотрусів Рочестера, у Португаліїї - Свято великого танення, в Естонії - День весни, у Перу - Вірхен-де Чапі, в Німеччині - Травневі свята, в Ірландії та Великобританії - Бельтайн, на Гаваях - День Леї - свято гавайських танців.










Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 1333
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Ленін, першотравень, День солідарності трудящих, комуністи, 1 травня




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Виїхав за межі дороги та перевернувся: на Полтавщині п'ян... Виїхав за межі дороги та перевернувся: на Полтавщині п'ян...
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ