Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

07.05.2012

Наливаємо в чашку чай, який видалить спрагу, дасть сил та просто розслабить



Наливаємо в чашку чай, який видалить спрагу, дасть сил та просто розслабить

Чай зігріває нас в зимову погоду, дає сил і просто приємний на смак.

Але це далеко не усе приводи для чаювання. Існують три серйозні причини, по яких чай варто пити щодня.

1 Боротьба з кілограмами

У чорному чаї міститься катехін - потужний антиоксидант, який стимулює обмін речовин в організмі людини і бореться з ожирінням.

Ефективність цього напою у боротьбі з кілограмами була доведена науковими дослідженнями - регулярне вживання чорного чаю дозволяє в найкоротші терміни зменшити об'єм талії.

2 На варті кісток

Про те, що таке остеопороз, не знає тільки ледачий. Ця хвороба робить наші кістки крихкими, і чим старше стає людина, тим сильніше розвивається остеопороз. Особливо небезпечний він для жінок, які вступили в період менопаузи, - кальцій з кісток вимивається із стрімкою швидкістю.

Але завдяки звичайному чорному чаю остеопорозу можна дати відсіч. Епігалокатехін, що міститься в чорному чаї, знищує остеокласти - клітини, що руйнують кісткову тканину, і стимулює роботу остеобластів - клітин, що створюють нову кісткову тканину.

Кісткова тканина зміцнюється, і розвиток остеопорозу запобігає.

3 Ліки проти раку

Завдяки все тим же епігалокатехінам чай здатний захистити нас від розвитку такого серйозного захворювання, як рак порожнини рота. Плюс ці ж речовини сприяють дезинфекції ротової порожнини.

Як правильно його пити?

Щоб чай став вашим помічником, пити його треба не менше 4 чашок в добу і ні в якому разі не розбавляти молоком. Молочний білок зв'язує катехіни і не дає їм всмоктуватися. Оскільки чай - напій сечогінний, слід не забувати пити впродовж дня достатню кількість води.

Про їжу

Три правильні перекушування

На роботі наші перекушування найчастіше зводяться до поїдання булочок, бутербродів і шоколадок, які не дають нам сил, а ще більше розпалюють апетит. Здорове перекушування має бути ситним, не додавати кілограмів і заряджати енергією.

1. Бутерброд з хлібця із зеленню (50 ккал)

Поєднання з одного цільнозернового хлібця, листя салату і зелені здатне зарядити нас енергією і дозволити відчути себе ситим на цілих три години. Грубі волокна, що містяться в зелені і самому хлібці, обволікають вуглеводи, не дають їм швидко всмоктатися і сприяють стабільному рівню глюкози в кровотоку.

2. Соєві боби (100 ккал)

Ці боби не лише багаті білком, але і містять фитоестрогени - рослинні аналоги жіночих статевих гормонів. Крім того, до складу соєвих бобів входить молібден - речовина, яка активно бере участь в переробці білків, жирів, вуглеводів.

Завдяки молібдену активізується обмін речовин в організмі, що дозволяє боротися із зайвими кілограмами.

До 100 г відварених соєвих бобів можна додати 30 г тертої моркви - і ви отримаєте ситне і корисне блюдо.

3. Знежирений йогурт (100 ккал)

Йогурт з нульовим відсотком жирності багатий вітамінами групи В і амінокислотою Тирозином. Без вітамінів B неможливе проведення нервових імпульсів і ефективної роботи мозку. Так що йогурт - це не лише смачна їжа, але і помічник для розуму.

А щоб знежирений йогурт не був таким нудним, в нього можна додати волоських горіхів. Вони містять омега-3 поліненасичені  жирні кислоти, які беруть участь у формуванні оболонки нервових волокон. До того ж волоські горіхи доведеться жувати, а жування посилює почуття насичення.

Для здорового перекушування знадобиться 125 грамів йогурту 0% жирності і три половинки волоських горіхів.

Комсомольська правда


Схожі матеріали:
👁 1678
Категорія: Здоров'я
Теги: часй, їжа, рак, Спрага, ліки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ