Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

19.05.2012

Гребінківські податківці рейдами-перевірками виявляють неоформлених найманих працівників



Гребінківські податківці рейдами-перевірками виявляють неоформлених найманих працівників

Одним із найактуальніших питань сьогодення залишається легалізація заробітної плати та робочих місць. Не втрачають своєї актуальності такі негативні явища, як використання праці незареєстрованих найманих осіб, виплата зарплати "в конвертах" або у розмірі нижче законодавчо встановленого рівня.

Заробітна плата - право кожного громадянина України, визначене Конституцією. Від її розміру залежить розмір податку на доходи фізичних осіб - одного з джерел наповнення місцевих бюджетів.

Виплата заробітної плати "у конверті" на даний час є звичним явищем для багатьох українців. Деякі громадяни, виплачуючи зарплату нелегально, не розуміють, якої шкоди вони приносять державі, своїм сім'ям та самому собі.

Такі явища, як зарплата "у конверті" та робота без оформлення трудових відносин, мають глибокі корені і руйнують суспільство з середини, позбавляючи майбутнього тих, хто отримує неофіційну зарплату чи її трудові книжки залишаються неоформленими. Нечесні працедавці роблять це начебто в інтересах найманого працівника, який через економічну неграмотність не усвідомлює всієї глибини обману.

Особливості економічних процесів, які відбувалися впродовж останніх років в Україні до набрання чинності Податковим кодексом, створили умови для масового приховування доходів. Сьогодні перед податківцями поставлено завдання повернути втрачені ресурси в економіку держави, що дасть можливість збільшити надходження громадян.

Від наповнення місцевого бюджету залежить відповідне утримання місцевої інфраструктури, а саме: фінансування медичних установ, закладів освіти та культури, виплати заробітної плати працівникам бкзджетної сфери, стипендій, пенсій та забезпечення благоустрою міста.

Жорсткий контроль за виплатою реальної заробітної плати працівникам підприємств усіх галузей економіки, наступ на зарплатні борги і їх повна ліквідація залишаються найважливішими напрямами роботи податківців.

Так, за минулий 2011 рік Гребінківським відділенням Лубенської ОДПІ спільно з комісією по легалізації заробітної плати та зайнятості населення виявлено 17 випадків використання праці не оформлених належним чином найманих працівників.

В результаті легалізації виплачених доходів, додатково надійшло до бюджету 5,7 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб та 3, 1 тис. грн. єдиного податку з фізичних осіб. В цьому році вже проведено 4 спільних рейдів - перевірок, виявлено 6 неоформлених найманих працівників, станом на 01.05.2012 р. оформлено належним чином трудові угоди з 2 найманими працівниками, додатково надійшло до бюджету 0,4 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Громадяни, які здійснюють діяльність без відповідного оформлення підприємницької діяльності, залучаються до державної реєстрації.

За минулий 2011 рік Гребінківським відділенням Лубенської ОДПІ залучено до державної реєстрації 12 фізичних осіб, додатково надійшло до бюджету 4,7 тис.грн. єдиного податку з фізичних осіб. В цьому році залучено до державної реєстрації 1 фізичну особу, додатково надійшло до бюджету 0,2 тис. грн. єдиного податку з фізичних осіб.

При виплаті заробітної плати порушення допускають як фізичні особи - підприємці, так і платники податків - юридичні особи.

Процедура залучення до оподаткування найманих працівників доволі складна, так як самі працівники у більшості випадків не бажають сплачувати податки, та не задумуючись про наслідки, отримують заробітну плату "в конвертах".

Правовий нігілізм приводить до того, що у більшості випадків працівник втрачає набагато більше ніж заробляє, так як такі виплати позбавляють його пенсійного забезпечення, оплати лікарняних, відпускних, допомоги по вагітності та догляду за дитиною.

З метою запобігання порушенням у сфері оподаткування податком на доходи фізичних осіб, ліквідації джерел походження "тіньових" коштів для виплати заробітної плати та залучення додаткових коштів до бюджету, податківцями вживаються заходи щодо виявлення, упередження та руйнування схем ухилень від оподаткування платниками податків, повсякденно проводиться роз'яснювальна робота під час спілкування з платниками надання консультацій та на особистому прийомі, розміщуються матеріали на інформаційних стендах, в засобах масової інформації.

За матеріалами газ. «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1489
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Лубенське ОДПІ, трудові угоди, наймані працівники, бюджет, податківці




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ