Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

17.06.2012

Сьогодні Полтавщина святкує День медичного працівника



Сьогодні Полтавщина святкує День медичного працівника

У третє воскресіння червня в Україні відзначається День медичного працівника.

Сьогодні, 17 червня, в Україні медики відмічають своє професійне свято.

День медичного працівника відзначають достатньо давно - з 1980 року. Правда от міжнародним цей день не назвеш - у різних країнах день медика відзначається в різний час і по-різному. Наприклад, є «Всесвітній день охорони психічного здоров'я ». Що ж, таке свято нікому не завадить.

Як же відзначають День медичного працівника самі медики? Дуже часто - якраз на своєму робочому місці, адже вихідні дні в медицині далеко не завжди збігаються з вихідними за календарем.

День медичного працівника - це свято не тільки лікарів, але і медсестер, фельдшерів, молодшого медичного персоналу. У деяких країнах Європи в це свято лікарі масово виїжджають на природу, на пікніки.

Нинішня стратегія галузі спрямована на профілактику захворювань і впровадження в суспільну свідомість принципів здорового способу життя.

По-друге, медична реформа спрямована на надання первинної медичної допомоги і консультації на місцях, не навантажуючи при цьому центральні установи.

Хоча існують і об'єктивні проблеми, які, як родову пляму, супроводжують галузь впродовж довгого часу. Це декларування безкоштовної медицини з фактичним і хронічним недофінансуванням з боку держави.

Grebenka.com поздоровляє наших медиків з їх професійним святом і дякує за все тих, для кого клятва Гіппократа - не порожня формальність перед початком важкого шляху медика.

Схожі матеріали:
👁 1090
Категорія: Полтавщина
Теги: День медичного працівника




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ