Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

14.06.2017

Гребінківський Центр первинної медико-санітарної допомоги готується відзначити професійне свято


У Гребінківському Центрі первинної медико-санітарної допомоги працює 140 чоловік


Гребінківський Центр первинної медико-санітарної допомоги готується відзначити професійне святоНапередодні Дня медичного працівника журналісти районної газети "Гребінчин край" завітали в комунальний заклад "Гребінківський ЦПМСД", їх радо зустрів головний лікар С.П. Литвиненко. Медики вже облаштували свої кабінети на новому місці, у приміщеннях колишньої залізничної лікарні.

У поліклініці розмістилися лікарі загальної практики сімейної медицини, у будівлі лікарні на 1 поверсі знаходиться територіальний центр, юридичні консультації та центр безоплатної правової допомоги, на другому - адмінкорпус Гребінківського ЦПМСД та дитяча консультація, на третьому - денний стаціонар.

Сергій Петрович розповідає, що Гребінківський ЦПМСД має найбільшу територію і кількість приміщень серед усіх новостворених центрів по Україні. Звичайно, є у цьому й "плюси", але найбільше турбот по утриманню, опаленню, ремонту будівель.

"До початку опалювального сезону потрібно переробити систему опалення, замінити старі труби на сучасні пластикові, запустити нову котельню, перекрити дах на господарських будівлях," - ставить для себе найближчі завдання Сергій Петрович. Адже керівник лікувального закладу повинен бути добрим господарем, менеджером, а вже потім - лікарем.

Оскільки у спадок дісталися не нові будівлі, то все потребує ремонту і заміни. Щоб взимку було тепло і сухо у лікарні і працівникам, і хворим, потрібно влітку багато зробити.

У Гребінківському Центрі первинної медико-санітарної допомоги працює 140 чоловік, які обслуговують місто і 25 сільських закладів охорони здоров'я.

У сільській місцевості працює 6 амбулаторій та 19 ФАПІв, лише Відрадне не має свого фельдшерсько-акушерського пункту.

Зараз у ЦПМСД трудиться 8 сімейних лікарів та 4 лікаря-педіатра, а ще потрібно 5 сімейних лікарів на роботу у сільські амбулаторії. Причому у селі, на відміну від міста, надають і житло для медпрацівників. Але охочих їхати у сільську місцевість немає.

"Взагалі, - бідкається головний лікар, - якщо лікарі підуть на заслужений відпочинок, на їх місце немає заміни. І кадрове питання турбує не лише ЦПМСД, а й ЦРЛ, і не тільки в нашому районі, а й по всій Україні."

Але медпрацівники, не зважаючи на проблеми і негаразди, щодня надають кваліфіковану медичну допомогу, рятують життя та здоров'я гребінківців.

Щоб швидше діставатися на виклики пацієнтів, відремонтували всі авто. В автопарку лікувального закладу знаходиться три УАЗ-469 ("бобік"), два УАЗ - 452 ("таблетка"), одна "Нива" та вантажівка ГАЗ-52.

Похвалитися технікою можуть лише 2 сільських заклади в охорони здоров'я: Короваївська амбулаторія має спеціалізоване авто (Опель) та Сербинівка -УАЗ. Нової техніки немає, тож старенькі УАЗи відремонтували та встановили газобалонне обладнання, щоб здешевити витрати на пальне. А нашими дорогами дістатися до будь-якого села краще все-таки УАЗом.4

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Полтавській обласній лікарні імені М.В.Скліфосовського з’явилось нове обладнання

Звичайно, вже скільки років поспіль влада береться за реформування медицини. Змінюються керівники і закони, впроваджуються в життя нові ідеї міністрів, та щоразу забуваються прописати статті фінансування нововведень. Не зважаючи на слабку матеріальну базу наших лікувальних закладів, відсутність сушених діагностичних апаратів, місцеві лікарні функціонують і хворі щогодини звертаються за допомогою до лікарів.

Більшість пацієнтів все-таки не в змозі поїхати на консультацію чи лікування в область, в Київ, тож єдина надія - це районна лікарня чи сімейний лікар, і вони, лікарі від Бога, роблять неможливе - повертають життя і здоров'я хворим.
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1398
Категорія: Здоров'я
Теги: Гребінківський ЦПМСД, лікарня, День медичного працівника




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-... На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-...
Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю
На Полтавщині двоє дев’ятирічних дівчат на електросамокат... На Полтавщині двоє дев’ятирічних дівчат на електросамокат...
Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині
У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб... У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб...
На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н... На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ