Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.07.2012

Гребінківщина жнивує



Гребінківщина жнивує

Управління агропромислового розвитку РДА провело виробничу нараду на тему: про стан готовності сільськогосподарських товаровиробників Гребінківського району до збирання ранніх зернових культур врожаю 2012 року.

На розгляд наради винесені такі питання: про стан готовності сільськогосподарських товаровиробників району до збирання ранніх зернових культур врожаю 2012 року, рекомендації з оплати праці працівників, зайнятих на збиранні зернових культур, готовність сертифікованих хлібоприймальних підприємств району до прийому зерна. Формування регіональних ресурсів продовольчого зерна на 2012-2013 маркетинговий рік.

Головний спеціаліст управління агропромислового розвитку РДА розповів про ситуацію з готовністю до збирання ранніх зернових. До збирання підлягає 7832 га ранніх зернових культур, в тому числі озимої пшениці - 4849 га, ярої пшениці -113 га, озимого ячменю - 273 га, ярого ячменю -1952 га, озимого жита - 291 га, овса - 354 га.

Порівняно з минулим роком площа озимих культур збільшилась на 700 га, хоча під ячменем зменшилася на 1600 га. Планується провести жнива за 14 днів. На цей час вже скошено та намолочено 246 га озимого ячменю, обмолочено 720 т зернових з середньою врожайністю 30 ц/га. Валовий збір ранніх зернових очікується в обсязі 16 тисяч тонн, що ненабагато менше минулого року (18464 тонни).

Щодо готовності зернозбиральної техніки, забезпеченості паливо-мастильними матеріалами, то  на жнивах буде задіяно 60 зернозбиральних комбайнів, 15 з яких залучені з інших районів, високопродуктивної техніки іноземного виробництва планується задіяти 30 одиниць, середнє навантаження на 1 комбайн становить 130 га.

Також будуть працювати на жнивах нові зернозбиральні комбайни: New Holland, придбаний СФГ «Хлібороб» та СФГ «Бірюза», CLAAS , придбаний СТОВ «Ульяновське». У СТОВ «Україна» теж очікують новенького Джон Діра (John Deere).

Сільгосппідприємства завершують ремонт машини токового господарства, проводиться державна перевірка автомобільних ваг. Уже пройшли перевірку у СТОВ «Прогрес», СТОВ «Україна», СТОВ «Ульяновське», ТОВ «ГЯДТ-Агро».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківські ліси не підуть на бруси!

Господарства Гребінківського району забезпечені дизельним паливом на 92%, бензином - на 89%. Жнива розпочалися, робота ведеться активно, стара техніка відремонтована, придбано багато нової.

Всього придбано 33 машини на суму 12 млн. 600 тис. грн., в тому числі тракторів -14, комбайнів - 2, посівних машин -2 та інша техніка. Головний спеціаліст управління агропромислового розвитку РДА  та головний спеціаліст відділу технічного нагляду управління технічного наглвду та охорони праці Державної сільськогосподарської інспекції  наголосили на дотриманні техніки безпеки та пожежної безпеки усім працюючим на жнивах, інших інструкцій з охорони праці.

Представники елеваторів розповіли про готовність своїх підприємств до роботи та цінову політику, а представники контролюючих органів наголосили на дотриманні всіх відповідних правил на збиранні урожаю, щоб не трапилося неприємних ситуацій.

У заключному слові начальник управління агропромислового розвитку РДА  підбив підсумки розмови і підкреслив, що сільгосптоваровиробники Гребінківського району повинні зробити все можливе, щоб провести жнива у відповідні строки і без втрат, адже наш урожай цього року має велике значення для Полтавської області, так як у південних районах ранні зернові не вродили.

За матеріалами газ. «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1491
Категорія: Новини Гребінки
Теги: зерно, Гребінка, жнива, комбайн, Джон Дір




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ