Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

24.03.2012

Бережемо зір змолоду



Бережемо зір змолоду

Сучасний світ вносить свої корективи в картину здоров'я суспільства. З часів технологічного прогресу пройшло не так вже і багато часу, але вже зараз метод лазерної корекції зору застосовується не лише до пацієнтів старшої вікової групи, але і до підлітків.

Можна стверджувати, все почалося з того моменту, коли телевізор перестав бути розкішшю. З часом в кожному будинку стали з'являтися комп'ютери. Сучасні діти і підлітки з радістю замінюють прогулянки на свіжому повітрі віртуальним світом.

Комп'ютеризація також відноситься і до роботи. Практично кожна робоча людина в тому або іншому ступені вимушена користуватися комп'ютером. Ті, хто вибирає роботу в офісах, щодня проводять за моніторами комп'ютерів більше п'яти годин в день.

З часом подібне навантаження на очі витікає у втому очей. Якщо не робити профілактичні заходи по попередженню захворювань. Те в досить юному віці може знадобитися процедура лазерної корекції зору.

Якщо виникло відчуття паління і різі в очах, тимчасова втрата гостроти зору, почервоніння, тяжчають повіки, то це означає, що без боротьби втома очей може стати хронічною. Описана симптоматика може символізувати і інші проблеми із здоров'ям, проте якщо після пари часів відпочинку симптоматика пропадає, то пора звернутися по допомогу до окуліста.

Проблеми із зором виникають від напруги очей упродовж тривалого часу. Велику роль грає освітлення, при якому людина працює і правильна організація робочого місця. Окрім часу, який проведено за монітором комп'ютера, варто приділити увагу і сну.

Неправильний режим сну призводить до набряку повік і сльозоточивості. Як і багато інших захворювань, втома очей може бути спровокована шкідливими звичками, надлишком кофеїну, стресовими ситуаціями.

Для профілактичних цілей необхідно кожну годину робити невеликі перерви в роботі і давати очам заслужений відпочинок. Можна робити компреси заваркою, холодом і настоями трав, які знімають набряки повік. Фахівці також рекомендують робити гімнастику для очей.

Схожі матеріали:
👁 1189
Категорія: Здоров'я
Теги: Зір, лазерна корекція, Звичка, комп'ютер




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ